Femeie muşcată de câine, scoasă afară din spital

O femeie în vârstă de 35 de ani din Târgu Jiu a trecut miercuri prin clipe de groază. Simona Niţică a fost muşcată de un câine pe o stradă din zona de nord a municipiului. Femeia a mers la spitalul de la Pasarelă, pentru a primi îngrijiri medicale, însă a fost refuzată. Asistenta de la Camera de Gardă a trimis-o la Urgenţe, apelând inclusiv la paznicii de la poartă pentru a da-o afară din spital.

Simona Niţică a fost atacată de un maidanez în timp ce se afla pe strada Lotrului din zona de nord a municipiului Târgu Jiu. Însoţită de soacră şi fiica de 10 ani, femeia se ducea la cumpărături, când doi câini i-au ieşit în cale. Simona a fost muşcată de picior. Cele trei au urcat repede într-un taxi şi au mers la spitalul de la Pasarelă, îndrumate fiind de taximetrist care ştia că aici se administrează vaccinul antirabic. Numai că asistenta de la Camera de Gardă a expediat-o pe femeie înainte să o vadă un medic, pe considerentul că tratamentul pentru astfel de cazuri se acordă numai la Unitatea de Primiri Urgenţe, la spitalul de lângă Tribunalul Gorj.

În timp ce soacra femeii discuta cu asistenta despre aceste protocoale, Simona agoniza de durere pe hol. Pentru că au femeile au tot cerut explicaţii, asistenta a cerut paznicilor de la poartă să intervină. „Am intrat înăuntru, i-am explicat doamnei asistente că o muşcă un câine pe nora mea şi nu mai poate de durere. La care ea mi-a cerut buletinul şi cartea de sănătate. Nora avea cartea de sănătate la ea, nu şi buletinul. I-am spus că merg acasă să iau buletinul. Atunci mi-a spus că nu trebuia să venim aici. Ne-a spus să mergem în altă parte. I-am spus că nu mai poate de durere, la care a deschis uşa şi a chemat garda. Noi am plecat la poartă, gardianul ne-a băgat înăuntru, la căldură, cum trebuia să procedeze doamna asistentă, nu gardianul de la poartă. Nu cred că e corect să procedeze în felul acesta”, a explicat Verginica Belteu, soacra femeii.  

  

 Nu ai buletinul, nu faci tratamentul!

La faţa locului a ajuns şi presa, iar în cele din urmă femeia a fost primită de un medic care i-a administrat vaccinul antirabic. „La noi, în această locaţie, se face strict tratament antirabic, respectiv vaccinul profilaxie antirabică, pentru toate categoriile de pacienţi. Şi asiguraţi, şi neasiguraţi. În schimb, tratamentul de urgenţă pentru muşcături, suturi, se efectuează în Unitatea de Primiri Urgenţe. Vaccinul antirabic se efectuează pe baza datelor de identitate ale pacientului, inclusiv un cod numeric personal. Se consultă pacientul şi în funcţie de tipul de muşcătură se indică o anumită schemă de tratament”, a explicat Costinel Popescu, coordonatorul Camerei de Gardă de la Spitalul de la Pasarelă.

Coordonatorul secţiei a spus că asistenta va da o notă explicativă despre acest incident şi le-a îndrumat pe rudele femeii să se adreseze managerului spitalului, dacă au nemulţumiri. 

 Padocul plin, câinii pe străzi

Incidentul de miercuri readuce în actualitate o problemă veche cu care se confruntă cetăţenii municipiului Târgu Jiu, aceea a câinilor fără stăpân lăsaţi să umble pe străzi. Autorităţile locale spun că padocul este plin şi că nu mai au unde să mai adăpostească alţi maidanezi. „Avem centrul plin, 490 de câini, avem peste capacitate. Anul acesta am băgat 201 în padoc. Nu vin să-i ia, nu avem unde să-i dăm, nu se fac adopţii. Până încercăm la anul să facem un padoc mai mare, de 1.000-1.200 de locuri, să vedem cum o rezolvăm. Pe acesta, din Lotrului, îl prindem, l-am dat în consemn. A mai fost unul săptămâna trecută la Hotelul Gorj. Câinii care sunt periculoşi îi ridicăm”, a explicat Alexandru Zaharia, directorul Edilitara Public SA, societatea care se ocupă de gestionarea câinilor fără stăpân la Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: