Vulpe spânzurată în pădure

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din oraşul Turceni, a fost audiat de poliţie, după ce a postat, pe Facebook, o fotografie în care apărea o vulpe spânzurată de un copac. După ce şi-a dat seama ce a făcut, gorjeanul a şters poza, însă nu a scăpat de poliţie.

În ciuda acuzaţiilor, bărbatul le-a declarat oamenilor legii că a fost la vânătoare, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, iar în pădure ar fi găsit vulpea deja moartă. Aceasta era într-un copac, spânzurată cu o sârmă. I-a făcut o poză, apoi s-a lăudat cu ea pe Facebook. După ce a strâns zeci de comentarii şi a fost distribuită masiv pe reţelele de socializare, fotografia a fost ştearsă de pe Facebook. Bărbatul a trebuit însă să dea declaraţii la poliţie. Tot în faţa anchetatorilor şi-a dus şi amicii cu care a fost la vânătoare în ziua în care a găsit vulpea în pădure. „Bărbatul a fost chemat la audieri. A declarat că se afla la vânătoare, în localitatea Turburea. Avea autorizaţie pentru a vâna fazani. A văzut vulpea şi a fotografiat-o, iar mai apoi a postat pe Facebook. Sesizarea a venit online, la Poliţia Turceni. În cauză, se fac cercetări în cadrul unui dosar penal potrivit legii privind protecţia animalelor”, a declarat Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Gorj.

Tot în Gorj, de această dată, la Motru, luna trecută, mai mulţi câini maidanezi au fost ucişi, după care aruncaţi la tomberon. Până acum, nu a fost găsit călăul animalelor.

Vizualizări: 2,571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: