Fenomen astronomic la Târgu-Jiu

Târgujienii care vor merge în această noapte în Poiana Narciselor din Preajba vor avea parte de un spectacol celest grandios. Asociaţia care organizează evenimentul va pune la dispoziţie echipamente pentru a urmări Perseidele.

Cei care vor fi prezenţi începând cu ora 22. 00 vor putea observa ploi de stele cunoscute şi sub denumirea ştiinţifică de perseide, care sunt fenomene astronomice ce poate fi văzute cu ajutorul echipamentelor speciale doar în perioada 17 iulie- 24 august. Acest fenomen se datorează intrării în atmosfera Pământului a resturilor cometei Swift- Tuttle. Intensitatea cea mai puternică a acestui curent este mai vizibilă în luna august. Radiantul acestui curent se află între constelaţiile Perseus şi Cassiopeia, de la care provine şi denumirea ploilor de stele. În această noapte, iubitorii cerului pot vedea şi  aproximativ 60 de meteoriţi.

„Curentul meteoric reprezintă cel mai important curent de meteori din decursul anului, din două motive, frecvenţa mare de apariţie a meteoriţilor pe cerul nopţii şi intensitatea luminoasă a acestora, comparativ cu alte curente meteorice, urmare a vitezei mari cu care particulele intră în atmosfera terestră de aproximativ 50-60 Km/sec. Recomand iubitorilor cerului si nu numai, să nu piardă ocazia de a privi acest minunat spectacol nocturn, în această noapte. Îi aşteptam în localitatea Preajba unde sunt convins ca vor avea parte de o noapte de neuitat” , a precizat Marian Achim, preşedintele Asociaţiei Societăţii Române pentru Cultură şi Ştiinţă împreună cu cei ai  Societăţii Astronomice Române de Meteoriţi - Astroclubul SARM (SRCSTV), organizatorul evenimentului.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: