Florile, afacere de succes pentru o tânără din Turcinești

Afacere de succes dezvoltată de o tânără din comuna gorjeană Turcinești. De la 18 ani, Adelina Cîrțână se ocupă de flori. Pasiunea pentru grădinărit a moștenit-o de la părinții ei și acum investește tot timpul în cele două sere pline cu zambile și lalele care vor ieși în piață la sfârșitul acestei luni până la 8 Martie.

Adelina are 24 de ani și a absolvit Ingineria Mediului. De la 18 ani, se ocupă de sere. Când nu are legume în solar, tânăra muncește cot la cot cu mama ei în seră. Are mii de flori pe care le transformă în cele mai frumoase cadouri în luna mărțișorului. „Pasiunea pentru grădinărit o am de mică. Toată familia se ocupă de această afacere. De la 18 ani muncesc în solar. Acum avem 5.000 de zambile și lalele pe care le vom scoate la vânzare din 28 februarie. Sunt lalele și zambile de toate culorile, avem și culori noi, cum ar fi galben sau albastru închis. Când nu avem flori, plantăm legume, iar ca fructe, avem căpșuni”, a mărturisit tânăra.

În seră, afacerea Adelinei prinde rădăcini și cu ajutorul mamei sale, Valentina. „Florile nu sunt pretențioase, dar merită toată atenția noastră. Este mult de muncă, dar și afacerea este una bănoasă. Anul trecut, multe flori au fost distruse din cauza vremii. A fost ger și a dat zăpadă. Bulbii i-am plantat din noiembrie anul trecut, dar fiind o cultură forțată i-am ținut într-un beci, la întuneric, și la începutul acestei luni le-am mutat în solar. Nu sunt toate înflorite, dar vor avea timp până la sfârșitul acestei luni. Noi, fiind producători, vom face prețul clientului. Vom mai negocia și vom încerca să vindem la un preț mai mic totuși față de alți comercianți”, a explicat mama Adelinei.

Afacerea familiei Cîrțână este una cu care se mândresc și autoritățile locale. Este o familie cu care se mândrește toată comunitatea. „Eu, unul, sunt bucuros că această tânără nu a plecat în străinătate cum sunt alți tineri din localitatea noastră. A rămas în țară, acasă, în județul Gorj și a pus pe picioare această afacere, idee pe care mi-aș dori să o văd preluată și de alți localnici”, a explicat primarul localității Turcinești, Dumitru Modrea.

Galerie foto





Vizualizări: 9,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: