Desfundă chiuveta din bucătărie fără instalator

Ne confruntăm destul de des cu situaţia în care apa din chiuveta de la bucătărie refuză să se scurgă indiferent dacă folosim sita specifică acestei chiuvete sau nu. Nu mereu însă e la îndemână să chemăm un instalator, aşa că e bine să ştim câteva trucuri care ajută la desfundarea rapidă a chiuvetei. Sunt sfaturi eficiente şi practice, care nu impun riscuri pentru integritatea ţevilor sau a instalaţiei din bucătărie.

Un filtru de scurgere este recomandat de folosit ca primă măsură atunci când te confrunţi des cu această situaţie. Un astfel de filtru nu mai permite resturilor menajere să treacă prin chiuvetă şi să se depună pe ţevile de scurgere. Acesta este o măsură preventivă şi nu poate opri grăsimile sau zaţul de cafea de pe ceşti, de exemplu. Este recomandat să spălaţi acest filtru la sfârşitul zilei, când nu mai folosiţi chiuveta.

-      O dată pe săptămână toarnă apă fierbinte în scurgerea chiuvetei. Dar atenţie, apa trebuie să fie undeva până la temperatura de 90 de grade Celsius. În apa clocotită adaugă oţet sau câteva linguri de suc de lămâie.

-      Mirosul neplăcut emanat de chiuveta din baie sau din bucătărie se elimină tot cu apă fierbinte în care adaugi puţin detergent de vase.

-      O metodă tradiţională foloseşte bicarbonat de sodiu. Pune o lingură de bicarbonat pudră în scurgere, apoi 2-4 linguri de  oţet şi lasă amestecul să acţioneze. După 30-40 de minute toarnă doi litri de apă clocotită.

-      Poţi să desfunzi chiuveta şi cu una din cele mai cunoscute băuturi răcoritoare dacă nu ai la îndemână altceva. Pur şi simplu toarnă 500 de mililitri de coca-cola în scurgere şi las-o sa acţioneze. Este foarte eficientă şi lasă în urmă un miros plăcut.

-      Clasica “ventuză” nu trebuie sa-ţi lipsească din locuinţă. Aceasta este foarte utilă şi în combinaţie cu soluţiile prezentate. Acţionarea ventuzei cu mişcări scurte şi rapide duce la dezintegrarea dopului de murdărie care a înfundat chiuveta.

-      Dacă nici una din aceste soluţii nu ajută poţi să apelezi şi la chimicalele din comerţ. Dar trebuie să ştii că acestea atacă ţevile de cele mai multe ori şi folosite excesiv pot coroda ţevile.

Vizualizări: 5,870

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: