Festival de folclor, în premieră la Târgu Jiu

18 tineri artiști vocali din mai multe județe ale țării vor concerta în următoarele zile la Târgu Jiu în cadrul primei ediții a Festivalului Folcloric intitulat "Meleaguri Brâncușiene". Evenimentul este organizat de Școala Populară de Artă din Târgu Jiu și va avea loc la un restaurant de pe Insulița de pe Jiu.

Festivalul se va desfășura în perioada 10-12 mai și va fi un fel de confruntare a celor mai buni dintre soliștii școlilor populare din țară. La acest festivalul s-au înscris tineri cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani. Vor concerta la Târgu Jiu artiști vocali din: Suceava, Giurgiu, Bacău, Balș, Reșița, Brăila, Drobeta Turnu Severin, Săliștea (jud.Arad), Teleac (jud. Alba), Liebling (jud. Timiș). "Cel mai mare segment al beneficiarilor noștri cursanți sunt cu vârste de până în 16 ani și de aceea am dorit să facem un festival care să le ofere posibilitatea să arate că Școala Populară de Artă din Târgu Jiu este o școală foarte valoroasă, care pregătește copiii în această disciplină. Am intitulat festivalul "Meleaguri Brâncușiene" datorită faptului că acesta debutează în "Anul Constantin Brâncuși", an care este plin de evenimente care aduc un omagiu părintelui sculpturii moderne. Inițial am stabilit ca loc de desfăşurare Teatrul de Vară din Târgu Jiu, dar din păcate vremea se pare că nu ne va lăsa să avem această locație și am convenit să-l organizăm la un restaurant de pe Insuliță", a declarat Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.
Școala Populară de Artă din Târgu Jiu va intra în competiție cu patru tineri artiști. "Avem 18 concurenți dintre care 4 sunt concurenți de la noi, de la școală. Am stabilit să avem doi concurenți la secțiunea mic și doi la secțiunea mare. La cei mici va concura Denisa Ungureanu de la clasa domnului profesor Ion Drăgan și Isabela Matei de la clasa mea. Iar la categoria celor mari vor concura Maria Mihăilă și Yasmina Polacek. Am stabilit de comun acord un juriu dintre cei mai buni profesioniști din țară", a explicat Camelia Argint, profesor în cadrul școlii.
Artiștii vor fi acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric "Maria Lătărețu" al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.
Primele două zile ale festivalului vor fi dedicate concursului propriu-zis, iar în ceea de-a treia va avea loc Gala. Tinerii artiști se vor duela pentru trofeul festivalului. Câștigătorul va primi 1500 de lei din partea organizatorilor.

Vizualizări: 1,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: