Festivalul Castanului de la Tismana, sub semnul întrebării

Deși cu tradiție, Festivalul Castanului de la Tismana e încă sub semnul întrebării. Autoritățile nu știu dacă vor respecta tradiția și în acest an pentru că așteaptă să vadă ce recolta de castane va fi în această toamnă. 

Seceta a afectat serios pădurile de castani. Unii producători spun că recolta va fi mult mai slabă decât anii trecuți. "Am discutat cu oamenii din Tismana care au păduri de castani. Ne-au spus că recolta e foarte slabă în acest an. Din cauza secetei, vom avea mai puține castane. Suntem într-o zonă cu tradiție. Noi sperăm sa organizăm și în acest an Festivalul Castanului, dar totul depinde de recoltă. Vom mai vorbi cu producătorii și cu ei vom stabili dacă vom putea ține sărbătoarea în acest an", a spus primarul din Tismana, Petre Remetea. 

Localitatea Tismana era cunoscută la nivel național pentru pădurile de castani seculari și pentru recolta bogată de castane comestibile. De la an la an însă arborii au început să se usuce și recolta e tot mai slabă. Și dacă nu ar fi de ajuns seceta care afectează castanii, unii producători au ajuns să doarmă în conace pe care le-au ridicat în pădurile de castani ca să-i protejeze de hoți și de animalele sălbatice.

Vizualizări: 2,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: