„Festivalul Murelor”, la a doua ediție în Roșia de Amaradia

Pentru al doilea an la rând, producătorii de mure din Valea Amaradiei vor organiza „Festivalul Murelor”. Evenimentul va avea loc la începutul lunii august. Organizatorii promit că se vor face degustări de fructe direct din plantații, iar muzica bună și mâncarea tradițională nu vor lipsi de la festival.

„Festivalul Murelor” va fi la cea de-a doua ediție și va avea loc în comuna gorjeană Roșia de Amaradia. La eveniment vor lua parte, pe lângă producătorii locali, meșteri populari, bucătari iscusiți și interpreți de muzică populară.

„Ca atare anul acesta ediția a-II-a va avea loc în zilele de 1 și 2 august. Cu această ocazie invităm toți producătorii, comercianții și procesatorii de mure, comercianți de orice fel, meșteri populari, artiști și formații artistice, autorități locale, județene și naționale și nu în ultimul rând toate persoanele care vor să participe la acest eveniment. Aici veți avea ocazia să degustați aceste delicioase fructe direct din plantație, să vă întâlniți și să socializați cu ceilalți participanți, să ascultați o muzică bună lângă un pahar de băutură și cu bucate alese”, a fost mesajul celor de la Cooperativa Agricolă Valea Amaradiei Catalunya.

Murele sunt bogate in cel mai puternic antioxidant: resveratrolul, acesta fiind totodata si un pigment ce confera culoarea movalie murelor.

Murele contin de asemenea vitamine si minerale, oligoelemente si substante active cu rol antiinflamator, antibacterian, antiimbatranire si totodata rol anticancerigen.

Vizualizări: 1,831

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: