Stadionul Municipal, pregătit pentru festivităţi de absolvire în aer liber

Urmând modele deja practicate în alte state, absolvenţii de licee din Târgu Jiu vor putea lua parte la astfel de festivităţi de final de an în aer liber. Stadionul Municipal din Târgu Jiu este pregătit de primărie în aceste zile pentru a găzdui şi absolvenţii, dar şi persoanele care doresc să ia parte la aceste evenimente, în limitele impuse de lege.

Absolvenții de la liceele şi şcolile din Târgu Jiu vor fi sărbătoriți înainte de examenele naționale din acest an. Primăria Târgu Jiu a anunţat că organizează, alături de unitățile de învățământ, un eveniment pentru absolvenții de gimnaziu și din învățământul liceal, pe Stadionul Municipal. Aceste evenimente vor avea loc în perioada 8 - 21 iunie, cu respectarea regulilor impuse de situația actuală, respectiv număr maxim de persoane, control al temperaturii, trasee speciale de acces, măşti şi dezinfectanţi. Deja se lucrează, din această săptămână, la stadion pentru a pregăti accesul tinerilor absolvenţi şi pentru a dota corespunzător toate căile de acces cu dezinfectanţi şi termometre. „Fiecare clasă va fi programată din timp, începând cu școlile gimnaziale. Acești copii nu s-au putut bucura de evenimentele tradiționale organizate de fiecare generație de absolvenți. Vreau să le acord o mică bucurie, să poată sărbători, alături de colegi, acest pas important din educația lor. Am purtat deja discuții cu elevi și cadre didactice care s-au ocupat în anii trecuți de organizarea unor evenimente asemănătoare. În perioada imediat următoare vom lua legătura cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean, ai unităților de învățământ și cei ai elevilor și vom pune la punct toate detaliile, în așa fel încât să nu existe probleme și să fie respectate toate reglementările în vigoare. Trebuie să ținem cont că aceste momente sunt foarte importante pentru tineri, mai ales în condițiile în care ultimele luni au fost deosebit de grele pentru ei. Vreau să rămână cu o amintire frumoasă legată de acest moment deosebit”, a informat primarul Marcel Romanescu, precizând că la acest eveniment special pentru absolvenții de gimnaziu și liceu, se vor lua toate măsurile pentru siguranța elevilor, cadrelor didactice și a celorlalți invitați.

Tot primarul Romanescu a informat că există şi excepţii şi că nu toate şcolile vor lua parte la eveniment. „Este vorba despre conducerea Școlii Generale "Alexandru Stefulescu". Aceasta unitate de învățământ a decis să nu participe la evenimentul organizat de primărie”, a explicat edilul situaţia creată. Acesta a mai precizat că a fost contactat de părinţi şi elevi care vor să participe, în ciuda recomandărilor primite de la şcoală.

Pentru organizarea acestor evenimente s-a luat exemplul unităților de învățământ din alte state, a mai precizat primarul, care a exemplificat cu imagini de la astfel de festivităţi la care se respectă toate normele impuse de situaţia actuală. Toți elevii școlilor generale, liceelor și colegiilor naționale  din oraș sunt invitați să participe la această ceremonie de absolvire, după un program stabilit din timp la Primăria Târgu Jiu.

Galerie foto




Vizualizări: 1,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: