Festivalul Păstrăvului de la Tismana, din donații. Primarul a adus vinul

Voie bună la Tismana, unde a fost sărbătorită, luni, Buna Vestire! Sute de persoane s-au așezat la coadă să primească o porție de pește cu mămăliguță și vin adus de primar chiar din podgoria sa. În acest an, consilierii n-au mai alocat niciun leu pentru sărbătoare, așa că primarul a făcut chetă prin instituție ca să ducă tradiția mai departe.

400 de porții de pește cu mămăligă, udate cu vin roșu, au fost împărțite celor care au luat parte la Festivalul Păstrăvului de la Tismana. „Am strâns noi bani. Nu a fost alocat niciun leu pentru această sărbătoare și chiar mă bătea gândul să renunț la festival, dar m-am întâlnit cu oameni din afara comunei, chiar care mă întrebau când e Festivalul Păstrăvului. Atunci am stat de vorbă cu consilierii, cu viceprimarul. Au dat bani câțiva consilieri locali din indemnizațiile lor și așa am reușit să cumpărăm cam 70 de kilograme de pește, să respectăm tradiția și în acest an pentru că facem acest festival de 7 ani”, ne-a explicat edilul din Tismana, Marian Slivilescu.

În jurul pirostriilor au stat chiar și consilieri locali ori angajați ai primăriei. Primarul a adus de acasă o damigeană cu vin. „Noi am cerut și sprijinul păstrăvăriilor din zonă, dar este pește puțin și multe păstrăvării încă nu au fost populate. Am primit 35 de kilograme de păstrăv de la câteva păstrăvării din oraș. Pe tot îl vom pune pe masă oamenilor. Cei care prind păstrăv vor fi mai norocoși, iar pentru restul am pregătit un alt pește. Am adus și 50 de litri de vin de acasă și mai aduc dacă va mai fi nevoie”, a încheiat primarul Marian Slivilescu.

Pentru oameni, nu a contat ce pește primesc. S-au mulțumit că pot mânca pește, de Buna Vestire, așa cum cere tradiția. „E foarte bun. Nu știu ce pește e, dar e prăjit bine. E bun. E bună și mămăliga, e bine făcută, iar vinul e din podgoria domnului primar”, a spus unul dintre participanți. „Am gustat. E bun. Mă bucur că a făcut primăria această masă. E tradiție la noi, de Blagoveștenie, să mâncăm pește și se menține tradiția asta și mai departe”, a spus o femeie.

În acest an, au lipsit interpreți de muzică populară celebri. Pentru că n-au avut bani să pătească o formație, au urcat pe scenă câțiva tineri talentați din oraș. Au cântat la vioară și au jucat.

Galerie foto




Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: