Festivalul RomânIA Autentică, organizat altfel

Devenit o tradiţie, Festivalul RomânIA Autentică a adus laolaltă mii de oameni în fiecare an. Miercuri, la Hobița, trebuia să se organizeze o nouă ediție (a V-a), însă, din păcate, pandemia provocată de noul coronavirus a dus la anularea acestui festival.

Evenimentul a ajuns totuși la iubitorii de autentic în trei locuri simultan, Hobiţa, Iaşi şi Braşov, marcând astfel reunirea celor trei provincii româneşti într-o horă simbolică a tradiţiilor româneşti. În acest an, evenimentul va fi sărbători altfel, din cauza pandemiei.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, spune că toți angajații primăriei au purtat, dar și faptul că va avea loc o expoziție de costume tradiționale confecționate de bătrânii din localitate.

”Pe data de 24 iunie trebuia să fie organizat un eveniment foarte important pentru comunitatea noastră și pentru județ. Festivalul RomânIA Autentică, cu ocazia zile aniversare a iei, întrucât ne aflăm în această pandemie, evenimentul nu se mai ține anul acesta. Se va ține începând de anul viitor, din nou. Noi vom purta ia, vom veni îmbrăcați toți angajații primăriei în ie. De asemenea, vom avea o expoziție de meșteșuguri ale bătrânilor în Căminul Cultural din satul Brădiceni”, a spus Cosmin Pigui, primarul din Peștișani, la Tele 3.

De asemenea, o mică activitate se va desfășura și la casa lui Constanțin Brâncuși de la Hobița. ”Vom avea o mică activitate și la casa lui Brâncuși din Hobița. O să vină Cristina Chiriac, alături de cea care am început acest proiect, RomânIA Autentică”, a mai spus Pigui.

Chiar dacă evenimentul se desfășura în aer liber, primarul spune că este aproape imposibil să gestionezi distanțarea socială și nu a vrut să pună comunitatea din Peștișani în pericol.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: