Tablouri pentru o cauză nobilă. Artiștii plastici din Târgu Jiu, ajutor pentru spital!

Și artiștii plastici din Târgu Jiu s-au unit într-un scop nobil. Au realizat opere de artă în perioada de pandemie și le-au scos la vânzare. Banii strânși i-au donat pentru o cauză nobilă, pentru achiziționarea aparatului de testare Covid ce a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Artiștii promit să nu se oprească aici și să continue șirul faptelor bune.

Mihai Țopescu a fost unul dintre artiștii plastici care au făcut o faptă bună. Și el a avut o lucrare ce a fost cumpărată de Ștefan Ghimiși. Banii au fost donați către Asociația Oamenilor de Afaceri din județul Gorj care a reușit, și cu propria contribuție, să cumpere un aparat PCR pentru depistarea coronavirusului, aparat ce a ajuns la spitalul din Târgu Jiu.

„Cred că este o surpriză pentru foarte multă lume. Artiștii sunt implicați într-un proiect social pentru a dona lucrări oamenilor de afaceri și Clubului Rotary din Târgu Jiu, iar banii obținuți de pe urma acestor lucrări au fost folosiți în proiectul inițiat de medicul Bogdan Niculescu pentru achiziționarea unui aparat pentru testarea Covid 19. Este un proiect pe care îl continuăm noi, ca artiști, ca filială. Am avut și eu o lucrare. Toate lucrările s-au dat chiar și cu 10-20% din cât ar valora în mod obișnuit, dar noi nu am ținut la preț”, a mărturisit artistul plastic Mihai Țopescu.

Medicul Bogdan Niculescu a cumpărat și el un tablou. A explicat că aparatul donat spitalului este de mare ajutor mai ales că acum se fac, la Târgu Jiu, peste o sută de teste pentru depistarea virusului Covid 19. „S-au implicat foarte mulți oameni în acest proiect. A venit acum rândul artiștilor care, prin implicarea lor, contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate. În fața acestei pandemii, nu au reușit să reziste sisteme de sănătate solide din lume, cu atât mai mult al nostru, destul de mult șubrezit. Orice ajutor este binevenit indiferent cât este de mic pentru că am reușit să facem un lucru mare unindu-ne cu toții. Acum se fac o sută de teste zilnic la Târgu Jiu”, a spus medicul Bogdan Niculescu.

Artiștii promit să continue proiectul și în perioada următoare mai ales că sistemul medicale are nevoie de susținere din partea tuturor. Printre cei care au cumpărat o lucrare s-a regăsit și viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor. „Am lăudat inițiativa artiștilor plastici de la început și sprijinul pe care îl acordă într-un gest de solidaritate demn de apreciat. Toată lumea are de câștigat și asta este important. Banii ajung la spital, unde este nevoie în acest moment. Medicii, în primul rând, vor beneficia de acest sprijin din partea noastră, a acelor care iubind arta, au achiziționat aceste obiecte de artă. Am achiziționat și eu o lucrare, am intrat mai târziu în posesia catalogului, dar lucrarea pe care am apreciat-o cel mai mult a fost să fie a mea și nu a cumpărat-o nimeni”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Vizualizări: 1,357

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: