Fetiţa de la Centrul Maternal, salvată de medici

Medicii de la un spital din Capitală au reuşit să o vindece pe Nicoleta, o fetiţă aflată alături de mama ei la Centrul Maternal din Târgu Jiu. La 11 luni, fetiţa avea doar cinci kilograme şi nu asimila, deşi mânca normal. Au văzut-o mai mulţi medici până când cei de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” şi-au dat seama că o infecţie a rinichiului împiedica dezvoltarea copilului. Aniţa, mama fetiţei, mai are şase copii, deşi nu are condiţii să-i crească.

Fetiţa de 11 luni care cântărea doar cinci kilograme a ajuns în luna noiembrie pe mâna medicilor de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Conducerea Centrului Maternal Târgu Jiu spune că după zeci de încercări la mai multe spitale din ţară, o echipă de doctori de la Grigore Alexandrescu a decis să investigheze de ce Nicoleta nu ia în greutate. Potrivit medicilor, Nicoleta dobândise încă din naştere o infecţie la rinichiul drept care nu-i dădea voie să se dezvolte armonios. ”Pe 4 noiembrie a fost operată. Fetiţa a fost diagnosticată cu hidronefroză dreaptă, s-a intervenit chirurgical cu anestezie generală şi s-a practicat pieloureteroplastie Hynes Anderson. Starea fetiţei este bună, de şapte zile este din nou în centru şi acum aşteptăm să ia în greutate şi să se refacă după operaţie. Mă bucură faptul că operaţia a reuşit pentru că exista riscul să îşi piardă rinichiul dacă mai stătea”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal Târgu Jiu.

Situaţia fetiţei este una dramatică, asta pentru că mama mai are alţi şase copii, toţi în centre de protecţie socială, ea însăşi fiind bolnavă de epilepsie. ”Altă soluţie pentru acest copil nu există. Va rămâne tot în sistem sau poate la un asistent maternal pentru că mama nu poate avea grijă de ea. Are deja şapte copiii, mulţi cu handicap, tatăl copiilor nu are cu ce să-i întreţină, iar condiţiile în care trăiesc sunt greu de descris. Noi am dus-o pe mamă şi la planning familial tot ca să o facem să înţeleagă că este momentul să se oprească din a mai face copii”, a spus Gheorghe Milosteanu, directorul Centrului Maternal.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: