Proiecte pentru investiţii de milioane de euro la Câlnic

Canalizare, modernizare de drumuri şi After School sunt obiectivele proiectelor pe fonduri europene, pe care Primăria Câlnic intenţionează să le depună până la sfârşitul acestei luni, pe Submăsura 7.2. Valoarea totală a fondurilor ce vor fi solicitate de autorităţile locale se ridică la 3,5 milioane de euro. Potrivit primarului Dumitru Vulpe, în proiectul de modernizare sunt cuprinse ultimele drumuri săteşti neasfaltate din comună.

Comuna Câlnic beneficiază de reţea de alimentare cu apă de câţiva ani, iar acum se fac demersuri pentru canalizare. Autorităţile locale vor solicita fonduri europene de un milion de euro pentru introducerea reţelei de canalizare în centrul localităţii. Tot cu fonduri europene se vor asfalta şi ultimele drumuri nemodernizate din comună. „Vom depune un proiect pentru canalizare, pentru o reţea de 7 kilometri, aferentă zonei de centru a comunei. Valoarea investiţiei se ridică la un milion de euro. Tot pe Submăsura 7.2 vom solicita fonduri de 2 milioane de euro pentru modernizarea unor drumuri săteşti. Este vorba de drumul din satul Câlnic (în deal şi în cot); drumul din satul Hodoreasca plus uliţa lui Păunescu; drumul din satul Vâlceaua, precum şi drumul din satul Didileşti, în râpă. Acestea sunt ultimele drumuri neasfaltate din comună”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

After School pentru elevii din Câlnic

Utilităţile şi infrastructura nu reprezintă singurele priorităţi pentru autorităţile locale. Un alt treilea proiect ce va fi depus de către primărie, tot în vederea obţinerii fondurilor europene vizează un after school. Locaţia stabilită pentru curtea acestuia fiind în curtea primăriei. Elevii şi preşcolarii care vor veni la after school, vor fi în siguranţă pe perioada în care părinţii sunt plecaţi la serviciu sau sunt ocupaţi cu muncile câmpului. Asta pentru că la after school vor fi angajaţi învăţători, asistent medical şi pedagog. Aici copiii vor avea posibilitatea de a-şi face temele, vor putea beneficia de o masă caldă şi vor participa la diverse activităţi educative, gratuit. „Proiectul pentru after school are o valoare de 500.000 de euro, sumă ce include construcţia şi dotările. Sperăm ca în acest fel să venim în sprijinul părinţilor care nu au posibilitatea de a-şi supraveghea copiii, pe timpul zilei. La unităţile de învăţământ de pe raza comunei avem 250 de elevi şi preşcolari. Cei care vor dori, vor avea posibilitatea ca după orele de curs, să vină la after school să-şi facă temele şi să-şi petreacă timpul liber”, a mai precizat primarul Dumitru Vulpe.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: