Fostul cinematograf din Ţicleni, recondiţionat de primărie

Administraţia locală din Țicleni a demarat procedurile pentru reabilitarea vechiului cinematograf din oraş. În această perioadă are loc licitaţia pentru desemnarea constructorului, urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarate lucrările. Autorităţile locale şi-au propus ca după finalizarea lucrărilor să concesioneze imobilului unei societăţi care să înfiinţeze aici o fabrică de confecţii ce va presupune angajarea a circa 30 de persoane din oraş.

Fostul cinematograf din oraşul Ţicleni se află într-o avansată stare de degradare. Autorităţile locale s-au gândit să-i dea o utilitate clădirii. Şi-au propus să o reabiliteze pe fonduri de la bugetul local, iar în acest scop au scos lucrările la licitaţie. Patru firme s-au înscris la licitaţie urmând ca în această săptămână să fie desemnată câştigătoarea. Valoarea estimativă a lucrărilor este de 400.000 lei. "Vrem să reabilităm acest cinematograf care este o ruină, chiar la intrarea în oraş, aici, în centru. În urma reabilitării vrem să concesionăm clădirea unei firme care să realizeze o fabrică de confecţii şi care să înfiinţeze 25-30 de locuri de muncă pentru femeile din Ţicleni. S-au interesat vreo 3 firme până acum. Am făcut eforturi din bugetul local pentru a reabilita cinematograful, asta pentru că oricine vine aici să aducă fonduri te întreabă dacă ai clădire, teren, pe care să i le pui la dispoziţie. Estimăm că în circa 2 săptămâni vor demara lucrările. Firma câştigătoare poate lucra în condiţii optime, clădirea este branşată la utilităţi. În primăvară sperăm să fie gata investiţia", a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Autorităţile locale spun că lipsa locurilor de muncă este cea mai mare problemă a cetăţenilor din oraş. În localitate există forţă de muncă specializată în confecţii textile, a mai spus primarul Constantin Radu. "Pe oricine întrebi, ce mai mare problemă este lipsa unui loc de muncă. În urma disponibilizărilor care s-au făcut la Petrom, Petrofac, au fost date afară foarte femei. Eu cred că este foarte benefică o fabrică de confecţii. O să discutăm şi cu Petrom şi Petrofac, în vederea realizării echipamentelor de lucru la această fabrică. Forţă de muncă specializată avem. Asta pentru că am avut un curs în această vară pe fonduri europene, la care au fost înscrise 30 de femei din localitate. Au diplome, au făcut şi practică la o firmă de confecţii din Târgu Cărbuneşti. Nu văd de ce nu ar veni să lucreze la doi paşi de casă", a mai spus primarul oraşului Ţicleni.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: