Fier de călcat vertical: cum funcționează, ce ar trebui să știți și care sunt cele mai bune

Toate electrocasnicele care au apărut până acum există din nevoia noastră de a ne ușura și îmbunătăți viața de zi cu zi. Același lucru se aplică și în cazul hainelor noastre, având în vedere că a călca nu este printre activitățile preferate. De la fierul de călcat clasic la stația de călcat și la fier de călcat vertical, toate simplifică mult această activitate și ne salvează timp. Fierul de călcat vertical a devenit, în schimb, mult mai comun în ultimul timp și este bine să știți ce este și cum funcționează dacă doriți să vă achiziționați unul.

Ce este un fier de călcat vertical?

Un fier de calcat vertical este un aparat în care hainele sunt călcate fără contact direct cu ele. Cu alte cuvinte, hainele sunt atârnate pe un suport, care uneori include chiar fierul de călcat, iar apoi se pornește sistemul de călcat. Un exemplu foarte bun este o stație de călcat Philips ComfortTouch, care are umeraș încorporat.

Călcarea se face prin trecerea aparatului peste haine, emițând abur la o temperatură ridicată, fără a fi nevoie să îl așezați pe vreun tip de suprafață. Acest tip de călcat obține rezultate bune, fiind în același timp confortabil și rapid.

Acest tip de fier de călcat vertical are un rezervor de apă care trebuie reumplut dacă vrem să iasă aburul care va fi folosit pentru călcat. Datorită puterii acestui abur, putem îndepărta pliurile de pe haine doar prin așezarea lor pe umerașul corespunzător.

Tipuri de fiare de călcat

Există două tipuri de fiare de călcat care diferă în principal prin puterea de utilizare, ceea ce marchează puțin modul în care se folosește unul sau altul.

Cele două tipuri existente sunt:

Fiare de călcat verticale de înaltă presiune: acest tip de fier de călcat folosește o presiune de cel puțin 4 bari și, datorită acestei puteri, este capabil să îndepărteze cele mai dificile cute. Acestea sunt cele pe care le vedeți de obicei acasă și sunt potrivite pentru toate tipurile de țesături, deși trebuie să aveți grijă să nu deteriorați țesăturile delicate. Puteți opta pentru un fier de călcat vertical compact, pe care îl puteți lua și în bagaj, sau pentru o stație de călcat Philips care poate călca clasic, dar și vertical.

Fiare de călcat verticale de joasă presiune: acest tip de fier de călcat este destinat unui nivel profesional, deoarece funcționează la o putere de aproximativ un bar, fiindcă este practic întotdeauna dedicat hainelor delicate care necesită multă îngrijire înainte de a pleca acasă.

Avantajele de a avea un fier de călcat vertical

Există mai multe avantaje pentru care ar trebui să ne luăm un fier de călcat vertical pentru a avea în casa noastră. Principalele avantaje pentru care ar trebui să cumpărați un fier de călcat vertical cu aceste caracteristici sunt:

·       Este mult mai rapid și mai ușor de călcat cu un fier de călcat vertical.

·       Călcarea este foarte eficientă, iar rezultatele sunt foarte bune.

·       Nu aveți nevoie de o masă de călcat, economisind astfel spațiu.

·       Uitați de durerile de spate după ce călcați.

·       Este potrivit pentru toate tipurile de îmbrăcăminte, deoarece nu atinge hainele și este mai puțin agresiv cu țesăturile.

·       Deoarece există fiare de călcat portabile, îl puteți lua oriunde doriți.

·       Puteți călca hainele agățate în dulap.

·       Ideal pentru a menține hainele fără acarieni și mirosuri neplăcute.

Dacă aveți nevoie de un fier de călcat cu rezervor mai mare, cu care să călcați și orizontal, dar și vertical, cel mai bine este să optați pentru o statie de calcat Philips. Acestea sunt ușor de utilizat, au o capacitate mai mare și o presiune mai puternică. Sunt, într-adevăr mai grele decât un fier de călcat vertical și nu sunt portabile, dar dacă aveți o familie numeroasă, o stație de călcat Philips ar putea fi ceea ce aveți nevoie pentru casa dumneavostră.

Vizualizări: 850

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: