Fiica lui Maioreanu urcă pe podium la squash

Andreea, fiica secretarului de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a urcat pe podium la Cupa Aerosquash 2018, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute. Gorjeanca s-a clasat pe locul al III-lea, fiind una dintre cele opt concurente de la Divizia A senioare.

Andreea Maioreanu practică „tenisul la perete” din anul 2014, fiind legitimată la Clubul Remat Călăraşi. Tânăra are 28 de ani şi lucrează la Bucureşti, în administraţie publică. Andreea a revenit în forţă la acest turneu desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Squash, după ce în urmă cu 9 luni a suferit o urâtă accidentare. Andreea ne-a explicat ce a determinat-o să practice acest sport. „În primă fază, am vrut să încerc ceva nou, un sport individual, pentru că înainte cochetasem cu handbalul. Era ceva nou, ceva provocator. Cum mereu mi-au plăcut provocările, am zis să încerc. Şi, nu în ultimul rând, este extrem de sănătos. Se poate practica în orice moment al anului, fiind inside”, a declarat Andreea Maioreanu.

Squash este un joc din categoria sporturilor cu racheta care poate fi jucat de orice persoană, la orice vârstă. Jucătorii trebuie să lovească alternativ mingea cu racheta spre suprafeţele marcate pe cei patru pereţi ai unei încăperi amenajate în acest sens.   

Andrei Maioreanu s-a arătat foarte mândru de performanţa fiicei sale. „Doar atât are de la mine, ambiţie şi determinare”, a spus secretarul de stat.

În urmă cu câţiva ani, squash-ul a fost desemnat cel mai sănătos sport din lume.

Vizualizări: 1,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: