Pandurii, tot în agonie. „Trăim din sponsorizări şi împrumuturi”

Clubul Pandurii Târgu Jiu are zilele numărate. Asociaţii nu au mai dat niciun ban pentru fotbal, iar gruparea supravieţuieşte din împrumuturi. O situaţie nemaiîntâlnită până acum, după cum susţine administratorul judiciar al clubului. „Este ca o firmă care funcţionează împotriva voinţei proprietarului”, este părerea lui Emanoil Ciobanu.

Clubul de fotbal este pe avarie, în continuare. Trăieşte de azi pe mâine, iar niciun membru asociat nu s-a mai interesat de soarta acestuia. „E un caz atipic. N-am mai întâlnit un caz în care o firmă să funcţioneze împotriva voinţei asociaţilor. Ce se întâmpla mai departe, va decide instanţa. Clubul poate continua activitatea fără niciun sprijin de la asociaţi? Activitatea sportivă nu se poate autofinanţa în aceste situaţii. Niciunde în lume. Nu numai la Târgu Jiu. Dacă nu există sprijin de niciunde, el nu se poate autofinanţa”, a explicat, la Radio Infinit, Emanoil Ciobanu, administratorul judiciar al Consulting Company.

De partea cealaltă, Marin Golea, administratorul special al clubului, i-a invitat din nou pe asociaţi să se retragă din Adunarea Generală a Acţionarilor şi să facă loc altor oameni care vor să ajute sportul din Târgu Jiu. „Situaţia este precară. Dacă nu avem contribuţia membrilor asociaţi, va fi foarte greu să continuăm activitatea din vară. Falimentul, chiar dacă va fi declarat, vom contesta, dar trebuie să avem o susţinere financiară. Dacă dumnealor nu vor să continue, vom găsi soluţii. Avem solicitări, dar să se retragă dumnealor. Nimeni nu vrea să intervină atâta timp cât clubul încă mai are legături cu statul”, a fost semnalul lui Marin Golea.

În prezent, clubul trăieşte din împrumuturi şi sponsorizări, după cum spune Golea: „Din împrumuturi. Sperăm ca pe 28, mai avem un litigiu cu Voiculeţ. Mai avem de primit în jur de 300 de mii de lei. Mai avem de primit 30 de mii de lei dintr-un alt litigiu cu o fostă avocată. Am făcut rost de bani din sponsorizări şi împrumuturi pentru a continua activitatea”.

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: