Filip nu renunţă la protest. „Boza e un mare mincinos”

Primarul Robert Filip nu vrea sub nicio formă să renunţe la protestul anunţat la Rovinari, la sfârşitul acestei săptămâni. Edilul anunţă că va scoate în stradă mii de oameni revoltaţi pe faptul că va fi redeschis depozitul de cărbune de la Roşia. „Pentru mine, domnul Sorin Boza e un mare mincinos”, a declarat Filip.

Protestul va avea loc pe 31 august. Primarul Robert Filip anunţă că vor participa la miting circa 7.000 de oameni supăraţi că administraţia Complexului Energetic Oltenia vrea să redeschidă, în această iarnă, depozitul de cărbune din zonă. Filip l-a acuzat pe Sorin Boza, managerul companiei, că l-a minţit când i-a promis că nu se va întâmpla acest lucru. „Ne-a ajuns cuţitul la os datorită felului în care a fost tratată această problemă de către Complexul Energetic Oltenia. Am încercat să găsim o cale de mijloc. Am avut discuţii aprinse cu domnul Sorin Boza şi cu conducerea CEO. Fără să-i atribui vreo jignire, pentru mine, e un mare mincinos. M-a minţit în faţă pe mine şi pe fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, cu situaţia de la depozitul de cărbune. Ne-a spus în faţă că se închide acest depozit anul trecut şi se mută sută la milion anul acesta. După care, i-am spus de trei ori în faţă: Să nu ajungeţi să mă minţiţi, pentru că eu urăsc să mint pe cineva în faţă şi se creează probleme pentru că e vorba de un oraş întreg. Toată lumea e supărată pe minciunile lui”, a declarat Robert Filip, la Tele 3.

„N-am afaceri cu CEO. Eu am vândut covrigi”

Supărat că Sorin Boza a declarat public că nu este de înţeles protestul lui Filip, primarul i-a reproşat public şefului CEO că a făcut toate demersurile pentru redeschiderea depozitului pe ascuns. „Domnule Boza, aşa cum dumneavoastră apăraţi interesele CEO, eu apăr interesele oraşului. În plus, ce mai denotă şi caracterul unui om. Să trimiţi hârtiile la Guvern şi nouă să nu ne spui nimic? Asta e dovadă de laşitate! Dacă zece ani nu ai fost în stare să faci nimic, eşti în stare să faci ceva în trei luni? Nu ai avut deschiderea să ne explici de ce am ajuns aici, de ce s-au cheltuit sute de miliarde să muţi acest depozit. Nimic negru pe alb. Poate mâine! Mai ai şi tupeul să ieşi public şi să zici că e de neînţeles atitudinea mea”, a spus Filip, care a replicat şi la afirmaţia lui Boza potrivit căreia oraşul Rovinari depinde de activitatea CE Oltenia. „Spuneaţi că lucrează tot oraşul la CEO. Nu lucrează tot oraşul la CEO şi pentru cei care lucrează poate ar fi trebuit nişte avantaje. Nici asta n-au avut. Tu plăteşti impozite pe bunurile pe care le ai, nu îmi plăteşti mie impozitele acasă. M-ai minţit un an, al doilea an nu mă mai minţi niciodată! Termocentrala Rovinari nu depinde direct de acest depozit. Duc cărbune pentru Turceni şi Işalniţa. Primarul Filip n-a fost cu listele să ia clase pentru oamenii din Rovinari cum au fost alţi primari PSD. N-am avut în viaţa mea afaceri cu CEO. N-am trăit din CEO. Eu am vândut cornuri şi covrigi şi nu mi-e ruşine de treaba asta”, a încheiat primarul Filip.

Vizualizări: 1,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: