CE Oltenia, rezultate mai slabe decât anul trecut

Complexul Energetic Oltenia a publicat pe site rezultatele financiare la 6 luni şi o comparaţie a acestora cu aceeaşi perioadă a anului trecut. CE Oltenia stă mai prost la toate capitolele şi, potrivit unor surse, în acest an nu vor fi realizaţi cei 15 TWh prognozaţi, ci în jur de 13,8 TWh.

CE Oltenia a avut pe primele şase luni din acest an o cifră de afaceri de 4,414 miliarde de lei, cu circa 50 de milioane de lei mai mică decât anul trecut. Veniturile din producţia vândută au fost şi ele mai mici, în timp ce costurile au crescut. Una peste alta, compania a avut la şase luni un profit din exploatare de 100 de milioane de lei, faţă de 322 de milioane anul trecut.

Dar, CEO a avut şi o pierdere financiară de 65 de milioane de lei, astfel că per total profitul brut abia a trecut de 35 de milioane de lei, fiind de aproape zece ori mai mic decât în primele şase luni ale anului trecut.

Complexul Energetic Oltenia mai avea la 30 iunie un număr de 13.136 de salariaţi.

Surse sindicale susţin că la comisia mixtă de săptămâna trecută, sindicatele au fost informate de către administraţie cu privire la situaţia grea prin care trece companie. Stocurile de cărbune sunt sub cele planificate şi oricum se estimează că nu va fi realizată producţia de 15TWh, ci în jur de 13,8 - 14 TWh. Aceleaşi surse au spus că directorilor de cariere şi termocentrale li s-a cerut să găsească soluţii pentru reducerea cheltuielilor.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: