Film în aer liber, la Coloana Infinitului

Eveniment inedit în Târgu Jiu. Parcul Coloanei fără Sfârșit s-a transformat, sâmbătă seara, într-o sală imensă de cinema. A fost proiect un film în apropierea sculpturii lui Brâncuși spre bucuria multor tineri care abia așteptau un astfel de moment. Nu au fost uitate nici regulile de distanțare impuse de pandemie.

Parcul care găzduiește Coloana Infinitului s-a umplut de tineri, sâmbătă seara. Peste 100 de persoane și-au cumpărat bilet la primul film în aer liber. Este inițiativa mai multor tineri din Târgu Jiu care au vrut să anime parcul, să ofere un moment unic participanților și le-a ieșit. „Este superb. Nu am mai ieșit de mult din casă. Doar serviciu și atât. M-am bucurat când am aflat despre eveniment. Aici este foarte frumos. Și Coloana Infinitului, și aceste fotolii multicolore, aer liber. Stăm la distanță. Avem și mască de protecție să ne știm în siguranță și abia așteptăm să înceapă filmul”, ne-a spus o tânără. „Nu am mai fost la un film de câteva luni, înainte să se închidă cinematografele. Chiar ne era dor să ieșim, să vedem un film. Ne simțim în siguranță aici pentru că stăm la distanță, suntem în aer liber. Chiar era nevoie de un astfel de eveniment în orașul nostru și ne bucurăm că are loc într-o locație așa frumoasă și unică”, a spus un alt tânăr.

S-a ținut cont și de regulile de distanțare socială. Fotoliile din puf au fost așezate direct pe iarbă, dar la distanță de aproape doi metri unul de altul. La intrarea în parc, participanților li s-a luat temperatura. „Totul a început de la dorința de a face un eveniment altfel. În momentul de față, cu restricțiile impuse, a trebuit să ne organizăm foarte bine. Distanța este de un metru jumătate între fotolii, la intrare, am luat temperatura la toate persoanele. În regulament, specificăm că trebuie să vină toată lumea cu mască și zona de bar, la fel, toată lumea stă la distanță. Am vrut să mutăm cinema-ul din spațiile închise într-un spațiu deschis, inedit, chiar în Parcul Coloanei Infinitului, la noi în oraș”, a spus Ionel Burtea, unul dintre organizatorii evenimentului.

Un film bun cu Ben Affleck în rolul principal, vin și cidru de mure, fructe proaspete și un decor de poveste au fost ingredientele unei seri perfecte pentru cei care au luat parte la acest eveniment. Serile de film în aer liber vor continua, dau asigurări organizatorii. Filmul va fi rulat și duminică seara, de la ora 21.30.

Vizualizări: 1,757

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: