„Film în Sat” se dovedește un succes! Festivalul de la Peștișani ar putea deveni internațional!

A început festivalul de film de la Peștișani iar prima zi a acestuia s-a bucurat de mare succes la public.  Actorul gorjean Cuzin Toma se gândește acum să transforme festivalul într-unul internațional! 

Noua ediție a festivalului de film de la Peștișani a adus filme românești de succes și un public numeros în Nucet, acolo unde s-a amplasat scena și cinematograful în aer liber pentru numeroșii amatori de film de calitate și natură.

A doua ediție a festivalului de film de la Peștișani a debutat cu proiecția filmului de comedie „Ramon” iar la prezentare a fost pe scenă actorul principal din această peliculă, Pavel Bartoș, și actrița Elvira Deatcu, care a dezvăluit cu această ocazie că are origini gorjenești. 

Actorul Cuzin Toma, inițiatorul proiectului Film în Sat, are deja planuri mari pentru următoarele ediții și se gândește să transforme festivalul într-unul internațional, cu filme și actori din afara țării: „Ediția a doua aduce un festival mult mai mare decât cel de anul trecut. E dublu. Sunt mult mai multe filme și concerte față de prima ediție. Avem Bogdan Simion, vine Mărgineanu, Corina Sârghi a deschis festivalul, este Gheorghe Visu, va fi și Horațiu Mălăele, care vine cu un spectacol recital de poezii, ce va avea loc înaintea filmului „Nunta Mută”.

Cel mai important este că îl am pe primarul de aici lângă mine pentru că primarul este prietenul meu. Am spus-o mereu și o spun în continuare că, de fapt, așa am plecat la drum în acest proiect, alături de un prieten. Dacă era un alt primar aveam mai multe rețineri, dar Cosmin Pigui îmi este prieten, îmi susține proiectul, așa cum a făcut și anul trecut. Susține proiectul chiar și financiar și cred că acest festival va crește mereu în următorii ani. Anul viitor mi-aș dori să îl facem internațional. Sunt mulțumit de cum au decurs lucrurile în prima seară, mai ales că a fost o seară de marți, iar promovarea nu a fost cea mai bună. Eu dacă am mai mult de 10 persoane la un film românesc sunt foarte fericit. Dacă mergeți într-un cinema o să vedeți maxim 3-4 persoane. Aici sunt sute de oameni. Festivalul oricum este apreciat și este invitat și în alte locații din țară. De exemplu, vom fi la Cernătești, în Dolj, dar am fost și la Islaz. Avem Murighiol și Întorsura Buzăului, dar succesul cel mai mare îl are la Peștișani. Din succesul de aici încercăm să ducem o fărâmă și în alte locuri din țară”.

Festivalul de film de la Peștișani continuă până la sfârșitul săptămânii cu proiecții de film și spectacole zilnice. Spectatorii au accesul liber și beneficiază de locuri de parcare pentru mașini.

Festivalul are propria pagină de facebook unde doritorii pot afla programul zilei și pot vedea ce s-a întâmplat în primele seri sau la ediția de anul trecut. „Astăzi (3 august) vedem de la ora 20:00 în Peștișani spectacolul SUNT UN ORB de Horatiu Malaele - și de la 21:30 filmul NUNTA MUTĂ.

Intrarea este liberă! Hai la #FilmÎnSat!”, anunță organizatorii.

Galerie foto









Vizualizări: 1,523

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: