"The shape of a woman", expoziţie vernisată la Muzeul Judeţean Gorj

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu găzduieşte joi, 3 august 2023, de la ora 17:00, vernisajul expoziției personale ”The shape of a woman”, de Ștefan Strâmtu. 

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

„Am început să simt niște lucruri, din experiență. Vibrația interioară a femeilor. Eu mă refer la forma interioară, care de cele mai multe ori nu este exteriorizată conștient. Deși trăim în secolul acesta, încă sunt multe filtre și limite, prejudecăți care nu lasă femeia să își exprime trăsăturile de calitate. Care ar trebui să fie definitorii pentru o femeie. Nu vreau să fac un tipar. Vreau să deschid porțile și mințile, să încurajez femeile să se exprime pe ele, nu ceea ce cred ele că așteaptă lumea. Este așa de complexă situația când, de fapt, unicitatea o dă expresia interioară. Suntem diferiți, dar încercăm să ne pliem unor standarde deja create, care cică ar fi normalitatea. De fapt normalitatea este unicitatea. Ceea ce se vede acum exprimat este un lucru fals, un tipar în care nu e natural să ne încadrăm toți”, a transmis Ștefan Strâmtu.

Organizatorul expoziţiei este Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu, în parteneriat cu Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” și Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Târgu Jiu.

Curatorul expoziţiei este Dorina Cioplea-Văduva: „O expoziție care îmbină mai multe tehnici și abordări ale unui subiect ce îl preocupă pe artist de mai mult timp: femeia în formele sale naturale, simple și unice care, din păcate, de multe ori sunt exprimate deformat. Fie că vorbim despre (încă existentele) tipare impuse de către societate, mase, influenceri, personalități publice, fie despre teama de a fi respinse, femeile folosesc măști și filtre, își construiesc imagini pe care apoi le întrețin cu mare atenție și cu multă energie, îndepărtându-se și mai mult de naturalețea lor. Ștefan Strâmtu are aici un dublu rol: de artist și bărbat. Din ambele sale posturi, el încurajează și susține femeia să își manifeste unicitatea. Deopotrivă un omagiu și un semnal de alarmă, expoziția ”The shape of a woman” are un mesaj emoțional profund. Diversitatea materialelor, a culorilor și formelor de exprimare artistică reprezintă o paralelă cu nenumăratele forme ale feminității”, a mărturisit artista.

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: