Minivacanţă în august. Bugetarii vor recupera o zi liberă

Guvernul României a adoptat o hotărâre prin care ziua de 14 august 2023 va fi declarată zi liberă pentru salariații din instituțiile și autoritățile publice. Această decizie a fost luată deoarece 14 august se situează între zilele de sărbătoare legală, conform Codului Muncii, și zilele de repaus săptămânal. Totuși, pentru a asigura continuitatea activităților din sistemul de stat, ziua de 14 august va fi recuperată până la finalul lunii august.

Această măsură a fost adoptată cu scopul de a oferi bugetarilor ocazia de a beneficia de o minivacanță în mijlocul lunii august. Astfel, următoarea perioadă de odihnă pentru angajații de la stat va fi în jurul datei de 15 august, când este sărbătorită Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria. Această zi este declarată sărbătoare legală pentru toți creștin-ortodocșii și va fi într-o zi de marți.

În restul anului, angajații din sistemul de stat vor mai beneficia de alte zile libere conform Codului Muncii. Printre acestea se numără Sfântul Andrei (30 noiembrie), Ziua Națională a României (1 decembrie) și cele două zile de Crăciun (25 și 26 decembrie).

Vizualizări: 1,759

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: