Firma primăriei Peştişani, în faliment. Angajaţii trimişi în şomaj!

Situaţie delicată pentru autorităţile locale din Peştişani, asta după ce firma SC Util Bonus, deţinută de Consiliul Local, a intrat în faliment, înregistrând datorii de peste 300.000 lei atât la bugetul statului, cât şi la furnizori. Angajaţii societăţii vor intra în şomaj, spun autorităţile. Acum conducerea localităţii caută soluţii pentru a acoperi lipsa acestei firme care avea în administrare atât Colonia ACH, cât şi sistemul de alimentare cu apă al comunei.

Consiliul Local Peştişani s-a întrunit ieri într-o şedinţă extraordinară pentru a lua o decizie de principiu în ceea ce priveşte paşii pe care îi va urma de aici înainte, dată fiind intrarea în faliment a SC Util Bonus. Firma a administrat în trecut şi partea de salubritate a comunei pe care după un an a preluat-o primăria şi în ultima vreme administra reţeaua de alimentare cu apă a comunei şi colonia ACH. Autorităţile locale spun că şi directorul Cosmin Bojincă a avut partea sa de vină pentru declinul acestei societăţi. Acum, toţi salariaţii, în frunte cu directorul, vor deveni şomeri. „SC Util Bonus a intrat în faliment acum vreo 5 zile şi din acest motiv nu mai este cale de întors, toţi angajaţii sunt în preaviz pentru 20 de zile. Este vorba de 6 angajaţi care după expirarea preavizului vor intra în şomaj. Toţi îndeplinesc criteriile pentru a intra în şomaj. Societatea este înfiinţată de ceva timp dar deficienţele sistemului, inclusiv plata TVA-ului precum şi managementul mai defectuos, mai cu probleme, a dus la această situaţie. Lipsa de utilaje moderne, ca să poată face lucrări, lipsă şi de personal. S-au adunat una peste asta şi nu au mai putut îndeplini programul de reorganizare pe care l-au avut aprobat în instanţă”, a declarat Ilie Fuiorea, viceprimarul comunei Peştişani.

DATORII

SC Util Bonus are datorii de 250.000 lei la furnizori. Sunt şi creanţe de recuperat. „Mai sunt de adunat 100.000 lei pe apă şi curent. Şi pe gunoi, din urmă, când au avut în administrare, şi de acolo 100.000 lei. Probabil executorul va încerca să mai recupereze”, a precizat viceprimarul Ilie Fuiorea.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: