Tencuiala de pe un bloc din Târgu Jiu s-a prăbuşit

Oamenii care au trecut ieri după-amiază prin zona parcului Tudor Vladimirescu din municipiul Târgu Jiu şi-au văzut moartea cu ochii după ce o bucată imensă de tencuială s-a desprins de pe un bloc, căzând chiar pe trotuar şi pe partea carosabilă. Din fericire nu au fost victime omeneşti, dar au fost pagube materiale. O maşină a fost grav avariată de bucăţile de cărămidă decorativă căzute de pe faţada clădirii.

O bună porţiune din tencuiala blocului nr.18 de pe strada Unirii-Siret s-a desprins joi după-amiază, căzând pe trotuarul extrem de circulat mai ales în orele de vârf, dar şi pe şosea. Bucăţile de cărămidă decorativă puteau fi zărite pe o rază de zeci de metri, impactul cu solul împrăştiindu-le în toate în toate direcţiile. Nimeni nu a fost rănit, însă cei care au fost de faţă în momentul în care s-a prăbuşit tencuiala spun că au tras o sperietură zdravănă. ”M-am speriat, a bubuit de era să fac cu inima. Eu eram aproape, cu taraba. A căzut tencuială pe o maşină, pe capotă. A avariat-o cât de cât. Era condusă de o doamnă. Ce s-a speriat! Din fericire nu era nimeni pe trotuar. Mi-am strâns taraba, că după cum se vede s-ar putea să mai pice”, a spus Romeo Dăescu, vânzător pentru Super Bingo Metropolis. 

Locatar: Tot blocul e jupuit

Locatarii blocului spun că nu este pentru prima dată când cade tencuiala şi că după fiecare incident au cerut intervenţia autorităţilor care nu au luat nicio măsură. “Din ’83  dat în folosinţă. Tencuiala a început să se desprindă şi cade. S-a mai  întâmplat, tot blocul e jupuit. Eu le-am spus şi la primărie că o să vedem morţi aici. Norocul că nu era nimeni. Ştie primăria, de când ne plângem la ei. Au început cu reabilitarea şi au spus că încep de aici, dar uite, na! A căzut!”, a spus Ştefan Natanail, locatar al blocului.  

locatar_nervos

Cine trebuie să ia măsuri

Reprezentanţii primăriei spun că este obligaţia asociaţiilor de proprietari să restaureze faţadele blocurilor. „E obligaţia asociaţiilor. Tot ce înseamnă blocuri sunt proprietate, obligaţia le revine să repare, să intervină. Noi cât am putut să-i ajutăm, i-am ajutat. Cu Poliţia Locală pentru a pune zonele acelea de protejat, să nu circule acolo, dacă sunt la înălţimi mai mici cu cei de la Electrica, cu maşinile de ridicat la înălţime”, a spus Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

tencuiala_cazuta

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: