Şi-a reclamat soţia pentru evaziune fiscală

Supărat pe soţie pentru că îl neglijează, un bărbat din Stoina a găsit o metodă extremă de a o pedepsi. Constantin Popescu din Stoina şi-a reclamat soţia la Finanţe, spunând că a făcut evaziune fiscală preţ de câţiva ani, pe când administra o societate. Finanţiştii gorjeni au demarat o anchetă în baza sesizării făcute de soţul femeii. În tot acest timp, soţia sa, Maria Popescu, şi-a refăcut viaţa, în Italia, alături de fiica sa şi de nepoate.

„Mă numesc Popescu Constantin din sat Toiaga, comuna Stoina, judeţul Gorj, şi vă aduc la cunoştinţă următoarele aspecte. Am descoperit că soţia mea Popescu Maria, persoană fizică autorizată (perioada iunie 2006-august 2010) a comis infracţiunea de evaziune fiscală, facturi emise de furnizori neînregistrate în registru, aducând prejudiciu statului pentru a se sustrage de la plata taxelor şi impozitelor”, aşa şi-a început Constantin Popescu sesizarea depusă la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.

Bărbatul în vârstă de 49 de ani spune că se simte neglijat de soţie. Femeia a plecat la muncă în Italia, la începutul anului 2014, pentru a câştiga un ban, mai ales că acolo avea un sprijin de nădejde, pe fiica sa care locuia deja acolo. Plecarea femeii în peninsulă l-a deranjat tare pe Constantin Popescu, care spune că se simte complet înlăturat de soţie şi vrea acum cu orice preţ să o pedepsească.

Bărbatul este pensionat pe caz de boală şi timp are berechet să pună la cale fel de fel de metode pentru a-i cauza neplăceri soţie sale. Bărbatul spune despre consoarta sa că a vândut mulţi ani pâine şi îngheţată la magazinul pe care l-a deţinut în sat, fără a înregistra documentele fiscale, pe care, spune el, societăţile respective le-ar fi declarat. În 16 februarie a depus sesizarea la Finanţe, în care a menţionat şi societăţile cu care a colaborat în cei patru ani soţia sa, făcând evaziune fiscală cu produsele achiziţionate de la acestea. „A plecat în Italia, a fost la mare, m-a dat la o parte. Nu o mai interesează de mine. A vândut pâine, chiar şi îngheţată fără facturi. Nici nu a plătit contribuţiile la Casa de Asigurări de Sănătate. Am reclamat-o ca să o pedepsesc pentru neglijenţa sufletească faţă de mine. Nu ia puşcărie, ia cu suspendare. Asta este, să rămân cu casa goală dacă o execută, că nu mă deranjează, numai să plătească. Cum nu i-a părut rău să mă lase acasă bolnav, nici mie nu îmi pare rău. Tot timpul a fost mai dură. Nu vrea nici să divorţeze, zice că nu are bani. Nici eu nu am posibilităţi să fac lucrul acesta. M-a sunat în februarie, că nu mai vorbisem din octombrie. Bani nu mi-a trimis niciodată”, a spus Constantin Popescu. 

Şi bărbatul nu s-a rezumat la sesizarea depusă la Finanţe. A sesizat chiar şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a primit şi răspuns de la organele fiscale. ”Vă comunicăm faptul că petiţia dumneavoastră a fost transmisă spre competentă soluţionare atât Activităţii de Inspecţie Fiscală din cadrul instituţiei noastre, cât şi Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj”, se arată în răspunsul dat de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: