Runcu: Primăria a dat startul la curăţenia de primăvară

Câteva zeci de angajaţi ai primăriei Runcu, dar şi beneficiari ai ajutorului social din localitate au fost mobilizaţi de autorităţile locale pentru activităţile de curăţenie la nivelul comunei. Acţiunile de acest gen au fost demarate la începutul acestei luni şi vor continua astfel încât până la sărbătorile pascale comuna să fie una cât mai curată. Administraţia locală avertizează cetăţenii care aruncă deşeuri în locuri nepermise. Cei care nu vor păstra curăţenia la nivelul comunei riscă amenzi usturătoare.

Autorităţile locale din Runcu spun că au demarat acţiuni de igienizare în toate satele. „Acţiunile de igienizare a comunei au început cu data de 1 martie. Sunt mobilizaţi toţi beneficiarii legii 416, privind venitul minim garantat, aproximativ 12 persoane, salariaţii Serviciului de Utilităţi Publice în număr de 10 persoane. Am procedat la identificarea problemelor de pe raza localităţii Runcu privind vopsirea parapeţilor metalici la capetele de poduri, vopsirea indicatoarelor rutiere, a ţevilor pentru iluminatul public, tăierea vegetaţiei în partea carosabilă, marcarea trecerilor de pietoni, a drumurilor comunale de pe raza localităţii, întreţinerea podeţelor, îndepărtarea gunoaielor din locurile de depozitare, acolo unde au fost depozitate anapoda de persoanele fizice. Marcarea acestora cu tăbliţe avertizoare de depozitare interzisă a gunoaielor, sancţiunea fiind de la 500 de lei la 1000 lei”, a declarat Adi Câmpeanu, primarul comunei Runcu.

Autorităţile locale spun că în ultimii ani cetăţenii sunt mai responsabili şi că nu mai aruncă gunoaiele în locurile nepermise. „Oamenii încep să fie receptivi. O să le trimitem şi adrese din gospodărie în gospodărie privind interzicerea aruncării de deşeuri în locuri neamenajate. E o muncă grea cu omul, dar, de la an la an, cetăţenii încep să fie mai receptivi”, a precizat primarul Adi Câmpeanu.

La ora actuală, în comuna Runcu trăiesc circa 6000 de persoane. Cel mai populat sat este Bâlta.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: