Firme amendate pentru că nu aveau acte pe lemne

Polițiștii gorjeni, împreună cu lucrători din cadrul IJJ Gorj, Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și Direcției Silvice Gorj, au efectuat joi acțiuni pe raza întregului județ pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale din domeniul silvic. Totul în cadrul planului de acțiune ACTION DAY-FORESTRY 2.

"Cu această ocazie au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în baza Legii nr.171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 53.000 lei. Totodată, polițiștii au confiscat cantitatea de 265,92 mc material lemnos, în valoare totală de 124.142 de lei", transmite IPJ Gorj.

De asemenea, cu ocazia controalelor efectuate au fost constatate și alte nereguli pentru care au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative, în valoare de 12.880 de lei.

Cu ocazia efectuării unui control la un punct de lucru al unui depozit de cherestea, din municipiul Târgu Jiu, polițiștii au constatat faptul că societatea comercială a expediat fără aviz de însoțire volumul de aproximativ 123 mc cherestea rășinoase.

"Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr.171/2010, fiind dispusă confiscarea valorică a întregii cantități de cherestea în valoare de 88.710 lei", precizează sursa citată.

La o firmă din Bumbești Jiu, polițiștii au identificat volumul de 103,24 mc buștean, fără documente de proveniență. "Față de societatea comercială a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform Legii nr.171/2010. Totodată, polițiștii au confiscat întreaga cantitate de material lemnos, care a fost predată Direcției Silvice Gorj", a precizat poliția.

Vizualizări: 2,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: