Firmele mijlocii se întorc la judeţ

Direcţiile judeţene ale ANAF vor prelua administrarea contribuabililor mijlocii de la opt direcţii regionale, a decis Guvernul, care a adoptat o HG privind organizarea şi funcţionarea instituţiei. Odată cu mutarea activităţii de la regiuni la judeţe sunt transferaţi şi angajaţii din structurile de specialitate şi suport.

Actul normativ prevede desfiinţarea unor administraţii fiscale pentru contribuabili mijlocii din cadrul Direcţiilor generale regionale din Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov, înfiinţarea unui Serviciu intern de prevenire şi protecţie, în bază Legii securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi înfiinţarea unui Birou pentru protecţia datelor cu caracter personal.

„De la regiune toată activitatea trece înapoi la judeţ, cum era înainte. Judeţele trebuie să devină ce erau în anii trecuţi. Trebuie să decidă la nivel de judeţ ce au de făcut în privinţă Fiscului. Pentru că eu am nevoie de un interlocutor care să răspundă de absolut tot ce face acolo. Dar trebuie să-i laşi şi pâinea şi cuţitul”, spunea, în vară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Firmele mijlocii au între 50 şi 249 de salariaţi.

(A.A.)

Vizualizări: 480

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: