Pesta porcină bagă în sperieţi autorităţile din Ţânţăreni. DSV Gorj: Exagerează!

Decizie surprinzătoare a autorităţilor locale din comuna gorjeană Ţânţăreni. Administraţia locală vrea să sape gropi, în extravilanul comunei, în care să fie aruncaţi porcii, în eventualitatea în care vor apărea focare de pestă porcină. Au dat chiar şi o hotărâre de Consiliu Local pentru identificarea terenurilor pretabile, iar acum umblă după avize. Conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj spune că autorităţile din Ţânţăreni exagerează.

Autorităţile locale din Ţânţăreni vor amenaja trei terenuri, în extravilanul localităţii, în situaţia în care vor fi depistate animale infestate cu pestă porcină. De altfel, autorităţile au iniţiat deja procedurile în vederea demarării lucrărilor, solicitând avize de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj, Direcţia Sanitar-Veterinară şi Serviciul de Gospodărire a Apelor Gorj.

Comuna Ţânţăreni este situată la câţiva zeci de km de localitatea doljeană în care au fost descoperiţi, recent, porci bolnavi de pestă. „Deocamdată, nu e niciun motiv de îngrijorare în privinţa pestei porcine. Într-adevăr, e normal ca oamenii să fie îngrijoraţi având în vedere că la 35 de km de noi s-a depistat un focar. Dar, noi, ca administraţie locală, suntem obligaţi să luăm măsuri pentru identificarea unor terenuri. În cazul unei epizootii majore să putem să îngropăm porcii. Am dat o hotărâre de Consiliu Local pentru identificarea a trei terenuri, de 500 mp, situate în extravilanul comunei. Vom depune documentaţia pentru obţinerea avizelor în vederea amenajării celor trei şantiere”, a declarat, pentru Radio Infinit, viceprimarul Marian Ciutureanu.

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj comentează această decizie. „Nu ştiu de ce s-a speriat doamna primar, că a venit şi la noi viceprimarul pentru aviz. Noi le-am cerut să găsească locaţia, să ne transmită exact coordonatele în caz de, Doamne fereşte, se întâmplă ceva. Deocamdată nu e cazul, se alarmează aşa... Nu era nevoie nici de hotărâre de Consiliu Local. Celelalte primării ne-au înştiinţat locaţia pentru groapă, că este în punctul cutare, altitudine, longitudine, dar asta nu înseamnă că au făcut groapa. Exagerează!”, a comentat Nicolae Călescu, directorul DSV Gorj.

Mulţi dintre cetăţenii din Ţânţăreni şi-au sacrificat porcii la aflarea veştii că au fost descoperite animale bolnave aproape de graniţa cu Gorj.

Vizualizări: 4,482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: