Fiul fostului primar Murea, director de spital la Rovinari

Adrian Murea, medic primar chirurg, a fost numit în fruntea Spitalului Orășenesc Rovinari de aproape două săptămâni. Murea a profesat până de curând în cadrul Spitalului Militar București, însă și-a dorit să revină pe meleagurile natale încă de când a aflat că este post vacant la Rovinari. La nici două săptămâni de când este director, medicul a identificat și câteva probleme stringente ale unității medicale.

Medicul chirurg Adrian Murea a preluat postul de director al spitalului din Rovinari după ce acesta a fost vacantat de fostul manager, Constantin Talabă. Murea a mai încercat o dată să ocupe postul însă îi lipsea cursul de management. ”Când a fost scos la concurs postul de director al Spitalului din Rovinari nu eram gata cu acel curs de management. Acum, că l-am finalizat, am fost numit, urmând să particip la concurs. Odată cu vârsta te saturi de agresiunea unui oraș ca București. Acolo am profesat la Spitalul Militar, specialitatea chirurgie. Sunt medic primar. De aproape două săptămâni am preluat Spitalul Rovinari”, a spus Adrian Murea, noul manager. Tatăl acestuia, Victor Murea, a fost primar al municipiului Târgu Jiu.
Cât despre unitatea medicală pe care a găsit-o la Rovinari, medicul spune că mai sunt câteva lucruri de îmbunătăţit. Printre acestea și conducta de furnizare a agentului termic în unitate. ”Nu pot să spun că este foarte dotat, dar pot să spun că este în parametrii optimi. Reabilitarea agentului termic este prioritatea spitalului, dat fiind faptul că vine iarna și dacă spitalul nu are căldură și apă caldă, e o problemă. Conducta are pierderi foarte mari, pierderea e atât de mare încât devine impracticabilă încălzirea în spital. Conducta nu a mai fost înlocuită încă din 89, de când a fost spitalul făcut. Ea a tot fost cârpită, ultima reparație a fost anul trecut”, a precizat Adrian Murea.

Posturi la concurs
Până în prezent noul director nu a făcut schimbări în echipa de conducere, însă susține că în primul Consiliu de Administrație va propune scoaterea la concurs a unui posturi de medici și asistenți. ”Nu am schimbat nimic din actuala echipă pentru că mi se pare o echipă competentă în activitatea pe care o desfășoară. Personalul medical este insuficient și odată cu întrunirea primului Consiliu de Administrație o să propun să scoatem niște posturi la concurs, strict necesare. Sunt născut în Gorj. Vreau să ajungem la nivelul în care pacienții din Rovinari și zonele limitrofe să nu mai fie nevoiți să bată drumurile până la alte spitale”, a spus medicul Adrian Murea.

Vizualizări: 3,250

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: