Fiul judecătoarei din Novaci scapă de arestul la domiciliu

Judecătoria Craiova îl vrea liber pe străzi pe fiul judecătoarei din Novaci. Mihai Dafinescu a ucis cu mașina, astă-vară, o mamă care își creștea singură fiul adolescent, după care a fugit de la locul accidentului. A stat toată noaptea acasă, iar spre dimineață s-a predat poliției, când avea o alcoolemie de doar 0,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„(...) dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luat faţă de inculpatul Dafinescu Mihai, trimis în judecată în dosarul nr. 147/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la data de 07.01.2021 pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, se arată în minuta sentinței din 18 mai a Judecătoriei Craiova.

Pe timpul controlului judiciar, Dafinescu nu are voie să părăsească satul Cărpiniş din comuna Crasna, jud. Gorj, decât cu încuviinţarea instanţei. În plus, tânărul de 26 de ani nu are voie să participe la manifestări sportive, culturale ori la manifestări publice, să se urce la volan sau să deţină arme.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare. Luna trecută, Tribunalul Dolj a anulat sentința judecătorilor din Craiova, nefiind de acord cu înlocuirea măsurii arestului la domiciliu.

Mihai Dafinescu a stat șapte luni după gratii, în arest preventiv.

Vizualizări: 2,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: