Fiul lui Marciuc vrea mai multă libertate în penitenciar

„Mati”, fiul liderului de sindicat Adrian Marciuc, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, condamnat în toamna anului 2020 pentru trafic de droguri, a contestat în instanță „regimul închis” de executare a pedepsei.

Plângerea lui Marciuc jr. a fost respinsă de către instanță.

„Respinge ca nefondată contestația formulată de deținutul petent Marciuc Robert Cristian, în prezent deţinut în Penitenciarul Tg-Jiu, împotriva Încheierii nr. 20/14.02.2022 dată de Judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Tg. Jiu în dosarul nr. 17/2022, încheiere pe care o menține în totalitate. Menţine raportul nr.30/03.02.2022, întocmit de Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, regimul „închis” de executare a pedepsei pentru deținutul petent Marciuc Robert Cristian. Reduce termenul de reanalizare la 11.07.2022”, a decis, zilele trecute, Judecătoria Târgu Jiu, sentința fiind definitivă. 

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim închis sunt cazate, de regulă, în comun, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială în grupuri, în interiorul penitenciarului, sub pază şi supraveghere.

Iar schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate în regimul imediat inferior ca grad de severitate se poate dispune, ținându-se seama de natura și modul de săvârșire a infracțiunii, „dacă persoana condamnată a avut o bună conduită, stabilită prin raportare la recompensele acordate și sancțiunile aplicate și nu a recurs la acțiuni care indică o constantă negativă a comportamentului și a stăruit în muncă sau s-a implicat activ în activitățile stabilite în Planul individualizat de evaluare și intervenție educativă și terapeutică”.

În septembrie 2020, Robert Cristian Marciuc a fost condamnat de către Curtea de Apel Timişoara la trei ani şi două luni de închisoare cu executare pentru trafic de droguri. El a distribuit substanțele interzise în complexul studențesc din Timișoara. În trecut, tânărul a fost implicat în câteva scandaluri la Motru, de două ori ajungând și în arestul IPJ Gorj.

Vizualizări: 11,417

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: