Fiul unui sindicalist din CEO, condamnat pentru violenţă

Ziua de joi i-a adus două veşti proaste lui Adrian Marciuc, unul dintre liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Fiul său a primit două sentinţe din partea instanţelor de judecată, într-una din cauze fiind acuzat de fapte cu violenţă, iar în cealaltă de implicarea într-o reţea de traficanţi de droguri din vestul ţării.

Cristian Robert Marciuc este judecat din toamna anului trecut la Judecătoria Motru pentru lovire sau alte violenţe, după ce, în septembrie 2016, împreună cu un amic al său, a lovit fără vreun motiv anume doi soţi care mergeau pe o stradă din Motru şi cu care anterior fiul sindicalistului nu avusese nimic de împărţit. Cu un an înainte, Marciuc junior mai fusese implicat într-un scandal dintr-un bar din oraş, pedeapsa pe care a primit-o acum fiind una care ar urma să îl ardă la buzunar pe tatăl său, deşi amenda stabilită de judecători poate fi un „mizilic”.

„Condamnă inculpatul Marciuc Robert Cristian la pedeapsa de 150 zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (…) în dauna persoanei vătămate Boldea Anca Verona. (…) Condamnă inculpatul Marciuc Robert Cristian la pedeapsa de 180 zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (…) în dauna persoanei vătămate Boldea Ştefan Bogdan. (…) Condamnă inculpatul Marciuc Robert Cristian la pedeapsa de 120 zile-amendă pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice- (…) Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Marciuc Robert Cristian, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, aceea de 1.800 lei corespunzătoare a 180 zile-amendă la care se va adăuga o treime din totalul celorlalte pedepse respectiv 900 lei corespunzător a 90 zile amendă, în total pedeapsa de 2.700 lei corespunzător a 270 zile-amendă”, a decis instanţa de la Motru, aceeaşi decizie fiind luată şi pentru prietenul acestuia de scandal, Mircea Puiu Sîrbu.

Ambii inculpaţi au de achitat statului cheltuieli judiciare de câte 1000 de lei, verdictul nefiind definitiv. Pentru Marciuc aceasta nu a fost însă singura veste proastă venită dinspre judecători. Tribunalul Timiş a admis joi solicitarea procurorilor DIICOT de a prelungi mandatele de arestare preventivă emise încă din luna mai pentru membrii unei grupări de traficanţi de droguri. Cei mai mulţi dintre membrii grupării respective sunt în arest la domiciliu, un mandat emis în acest sens şi pentru Marciuc junior fiind prelungit joi de instanţa din vestul ţării. „Respinge cererile inculpaţilor de revocare a măsurii preventive a arestului la domiciliu, respectiv, de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu aceea a controlului judiciar”, a decis un judecător de drepturi şi libertăţi, decizia acestuia nefiind una definitivă.

Vizualizări: 7,961

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: