Flavius Stoican, de la extaz la agonie

Echipa lui Flavius Stoican a ratat play-off-ul Ligii 2, după ce în penultima etapă susţinea chiar că e pe locul 1, pentru doar o zi, la egalitate cu ASU Poli, care la final s-a calificat. Antrenorul mehedinţean a trecut de la extazul de după egalul cu Csikszereda, la agonia de după eşecul cu Dunărea Călăraşi, când ACS Viitorul se afla pe locul opt în clasament.

ACS Viitorul Târgu Jiu a trecut de la extaz la agonie în doar o săptămână. După meciul cu FK Csikszereda cei de la ACS Viitorul făceau fotografii cu clasamentul în care s-au aflat pentru o zi pe locul 1, asta însă pentru că la acel moment nu se aplicau aceleaşi criterii de departajare precum cele de la finalul sezonului, respectiv rezultatele din meciurile directe. Pentru că aşa cum s-a văzut la final, ASU Poli Timişoara a fost mereu în faţa celor de la ACS Viitorul, chiar dacă se aflau la egalitate de puncte, deşi majoritatea clasamentelor din presă nu arătau acest lucru.

Echipa lui Stoican a fost pe locul 2 în clasament, în pauza de iarnă, însă după doar două etape disputate în 2021, în care a pierdut, a căzut tocmai pe locul 9, fiind la șase puncte în spatele primei clasate. Au urmat apoi trei meciuri în care s-a câștigat de două ori și o dată s-a remizat, iar echipa a staţionat pe locul patru, de această dată fiind la egalitate cu liderul FC U Craiova, cât și cu alte două formații, Farul și ASU Poli. Ultima etapă avea să aducă însă drama. Adormită probabil de jocul suspect al Dunării la Rapid, după cum scrie liga2.ro, meci pierdut cu 0-4, a condus la Călărași cu 1-0, însă avea să piardă cu 2-1. „Probabil că am făcut ceva greşit, s-a făcut ceva greșit. Nu vreau să dau vina pe nimeni, nu vreau să dau vina pe lucruri, pur şi simplu trebuia să fim mai buni. Asta este ceea ce simt la momentul acesta”, spunea Stoican după meci.

Alte trei echipe au terminat sezonul cu același număr de puncte, 32, FK Csikszereda, Farul și ASU Poli, la trei puncte sub liderul FCU Craiova, astfel că s-a făcut clasament special cu rezultatele directe dintre cele patru cluburi, iar Farul și ACS Viitorul au stat cel mai slab, ratând obiectivul.

Vizualizări: 308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: