Pandurii propune asociaților să plătească eșalonat milioane de euro

Pandurii Târgu Jiu a câştigat în instanţă banii datoraţi de membrii asociaţi pentru perioada 2014 - 2017, sumele care de fapt au adus clubul la insolvenţă la finalul anului 2016. Cei de la Pandurii îşi anunţă strategia de viitor şi spun că vor să scoată echipa din insolvenţă în doi sau trei ani, şi le propun asociaţilor o eşalonare a datoriilor.

Pandurii încearcă în acest an să evite retrogradarea, dar indiferent dacă va reuşi sau nu, clubul îşi propune ca în maxim trei ani să iasă din insolvenţă.

Fostul preşedinte al clubului din perioada 2003 – 2013, Marin Condescu, cel care a luptat în instanţe pentru câştigarea procesului cu asociaţii, în prezent principalul creditor de la Pandurii, a precizat că, prin administratorul special Marin Golea, se va face o propunere de reeșalonare a sumelor datorate de asociaţi. „Cert e că tuturor acționarilor clubul le va face propunerea ca, pe perioada în care putem rămâne legal în insolvență, să achităm ratele pentru creditori și să facem plăţi pentru activitatea curentă a clubului, printr-o reeșalonale lunară, pe o perioadă 2-3 ani, bineînțeles în funcție de necesitățile clubului și obiectivele de performanță pe care le va avea”, a explicat Condescu planurile celor de la Pandurii, precizând că suma de recuperat de la asociaţi va mai creşte prin adăugarea de penalităţi: „Se vor adăuga însă și penalitățile, plus rata, pentru anii anteriori, așa că suma va fi de vreo 4 milioane de euro, nu de 3 și ceva. Nu vrem însă să fie o greutate pentru ei, ca să plătească toți banii o dată. Totuși, dacă nu ajungem la o înțelegere, vom apela la executorul judecătoresc, pentru recuperea sumelor”.

Clubul Pandurii a susţinut mereu, public, că are de recuperat banii de la membrii asociaţi care au cerut insolvenţa clubului la finalul anului 2016, şi apoi au cerut chiar falimentul. Conducerea clubului a reuşit să evite falimentul, menţinând echipa în activitate şi continuând procesele cu membrii asociaţi care, iniţial, nu au recunoscut sumele datorate dar pe parcurs nu au avut de ales în faţa dovezilor prezentate de instanţă.

Vizualizări: 1,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: