Florin Mergea, gorjeanul care vrea să joace la Olimpiadă

Tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău au câștigat titlul de dublu la ultima ediție a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy (ATP), luni, la Arenele BNR din București, după ce au dispus cu 7-5, 6-4 în finală de perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia). Mergea și Tecău, principalii favoriți, s-au impus după 73 de minute, după ce primul set s-a disputat duminică (7-5, în 40 de minute), iar al doilea s-a desfășurat luni.

Florin Mergea, fiul unui cunoscut medic gorjean, a afirmat că turneul de la București este un prim pas spre Jocurile Olimpice. "La turneele următoare vom juca fiecare cu partenerul lui de circuit. Dar echipa noastră va fi cu noi și la turneele unde nu vom juca împreună. Ne vom face un program de antrenamente împreună, chiar dacă vom juca alături de ceilalți parteneri. Este un prim pas spre Rio, spre o posibilă colaborare, nu știm acum. Dar ne-am dovedit nouă că putem face o echipă bună și în circuitul ATP, nu doar la Cupa Davis. Jocul nostru a evoluat foarte mult de la primul meci de la acest turneu până la cel din finală. Am crescut foarte mult", a explicat Mergea.

Tecău, partenerul de joc al Simonei Halep

Şi Horia Tecău vrea o medalie olimpică. "Noi de câteva săptămâni ne-am făcut un program de pregătire. Avem o echipă în jurul nostru care ne va ajuta. În săptămânile în care nu jucăm împreună putem să ne antrenăm împreună pentru a avea continuitate. Exact înainte de Olimpiadă ne-am programat să jucăm două turnee împreună, să avem trei săptămâni de antrenamente și meciuri când ajungem la Rio. Acest turneu, primul care face parte din proiectul Rio, ne dă încredere. Sunt multe lucruri pe care le putem îmbunătăți, dar e un semn bun. Ne înțelegem bine, comunicăm bine, de aici înainte putem doar să mai adăugăm. Noi ne dorim foarte mult să jucăm foarte bine la Rio și să venim acasă cu o medalie. Vom face tot ce putem pentru a fi cât mai pregătiți la Jocurile Olimpice. Ne dorim foarte mult să câștigăm o medalie la JO. Sunt multe turnee mari, dar anul acesta Olimpiada este prioritară pentru noi", a spus el.

Tecău a anunțat că va evolua cu Simona Halep, partenera de la dublu mixt de la Jocurile Olimpice, la turneul Rolanda Garros. "Cu Simona Halep voi juca la Roland Garros, fiecare meci jucat împreună ne ajută pentru Rio. La Wimbledon nu cred că vom juca, e un turneu solicitant. Când suntem acasă ne vom antrena împreună. Noi vom face eforturile necesare pentru a fi cât mai pregătiți", a precizat Horia Tecău.

PREMII

Mergea (13 ATP la dublu) și Tecău (5 ATP la dublu) sunt la primul lor turneu împreună după o lungă perioadă, pentru Horia fiind prima finală din acest an, iar pentru Florin a doua. România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Țiriac Trophy. Învingătorii au fost răsplătiți cu 25.070 de euro și 250 de puncte ATP, iar învinșii au fost recompensați cu 13.170 euro și 150 de puncte ATP.

Galerie foto


Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: