Fluerătoru, din nou în arestul IPJ Gorj

Fostul lider sindical din minerit Cristi Fluerătoru a fost reținut 24 de ore de IPJ Gorj, sub acuzația de evaziune fiscală. Prejudiciul adus statului ar fi de 600.000 de lei. Este deja a treia oară când Fluerătoru ajunge în arest, acesta având tot atâtea dosare penale.

update: Comunicatul IPJ Gorj

La data de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj un bărbat, de 45 de ani, din municipiul Motru, bănuit de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare, toate în formă continuată.

Din cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că în perioada 2010 – 2012, ar fi evidenţiat, cu intenţie, în contabilitate, un număr de 312 facturi fiscale ce nu reprezintă operaţiuni reale, constând în aprovizionări cu diverse produse de la 51 furnizori fictivi, astfel fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma de 658.277 de lei.

De asemenea, în perioada 2010 – 2013, ar fi folosit fără drept şi în interes personal, în mod repetat, suma de 564.655, 24 de lei, rezultată din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, dar şi din activitatea desfăşurată de societate în mod curent.

În cursul zilei de astăzi urmează ca inculpatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: