FNME cere stoparea importului de energie

Federatia Nationala Mine Energie a trimis joi o adresă premierului și ministrului Economiei, prin care solicită stoparea importului de energie din țările care nu plătesc certificate de carbon.

FNME solicită guvernului să întreprindă „toate masurile necesare pentru stoparea importului de energie electrica din tarile non UE, tari care nu au obligatia de a achita certificate de CO2, astfel incat energia necesara pentru consumul intern sa fie produsa de capacitatile de productie ale Romaniei, în vederea protejarii locurilor de munca ale salariatilor pe care îi reprezenta“.

FNME este federatie sindicala reprezentativa la nivelul sectoarelor de activitate “Energie, petrol si gaze si minerit energetic” si “Industria extractiva”, care reprezinta interesele salariatilor din Societatea Complexul Energetic Oltenia SA, Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, Societatea Nuclearelectrica SA, Societatea Hidroserv SA, Compania Nationala a Uraniului SA, Compania Nationala a Sarii SA, Societatea CUPRU MIN SA Abrud.

Ca argument pentru luare acestei măsuri se invocă starea de urgență declarată de autoritățile din România, după cum se arată în adresa semnată de președintele FNME, Dumitru Pîrvulescu.

Vizualizări: 2,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: