Prima notificare de concediere colectivă în Gorj în criza coronavirus

Zeci de persoane din Gorj vor rămâne șomere de la finalul acestei luni. Pentru că se închid toate restaurantele și barurile, firmele de profil deja fac liste de concedieri. Agenția de Șomaj din Gorj a fost deja notificată că o societate din Târgu Jiu va concedia 42 de persoane din 24 martie. Alte societăți iau în calcul șomajul tehnic.

Oamenii de afaceri se plâng că situația fără precedent îi aduce în imposibilitatea de a face față cheltuielilor. Drept consecință, concedierile sunt iminente. „Fiecare dintre noi, în primul rând, trebuie să ne gândim la securitatea oamenilor noștri. Viața oamenilor noștri e foarte importantă pentru noi ca și companii. Gândiți-vă numai la faptul că ne-a fost foarte greu să ne adunăm colectivele, să îi reformăm și acum cât de dureros este pentru noi să ne aflăm în situația de a-i trimite chiar și varianta aceasta de șomaj. Este un moment critic din punctul acesta de vedere”, a explicat omul de afaceri Lelius Stănușoiu, la Sud FM, care inca nu a fost nevoit sa treaca la concedieri.

Alte firme sunt deja in dificultate. La Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a ajuns și prima notificare. La sfârșitul acestei luni, urmează să fie date afară 42 de persoane. „Deja ne-a sosit o primă notificare de concediere pentru 42 de persoane. Mai sunt și concedieri individuale. Primim telefoane de la cei care dețin restaurante și deja sunt închise. Avem 4.392 de șomeri, 1.380 sunt indemnizați. Să fim sinceri, în condițiile actuale, numărul șomerilor va crește cu siguranță. Nu putem prognoza exact. Depinde de pachetul de măsuri de sprijin pe care îl va lansa Guvernul. Cu 24 martie, un angajator din Gorj va concedia 42 de persoane”, a declarat directorul AJOFM Gorj, Romeo Chiriac.

Vizualizări: 8,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: