Fostul combinat Oltchim ar putea produce dezinfectant

În plină criză de substanțe dezinfectante, fostul combinat Oltchim, din județul Vâlcea, are șanse să devină partener strategic al Guvernului României și să producă dezinfectanți. Primele discuții sunt ca fostul combinat să producă în jur de 60 de tone de substanțe dezinfectante în fiecare lună și nu ar fi exclus să-și extindă capacitatea.

Conducerea companiei susţine însă că are şi posibilitatea şi capacitatea de a produce necesarul de dezinfectanţi cerut acum de piaţa locală: distribuitori, instituţii publice / private şi utilizatori finali.

„Chimcomplex este unic producător în România al substanţelor active biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var. Aceste produse asigură tratarea şi dezinfecţia suprafeţelor în lupta cu cei mai periculoşi viruşi şi agenţi patogeni şi sunt utilizate de asemenea, şi în procesul de tratare al apei potabile. Produsele sunt folosite atât în România cât şi în Moldova, Bulgaria, Ucraina, Serbia etc. Chimcomplex este singurul producător de hipoclorit de sodiu soluţie min. 12,5% din România, pentru care deţine avizele de biocide de către Comisia Naţională pentru Produse Biocide privind punerea pe piaţă. Produsul este comercializat atât la nivel naţional cât şi internaţional ca dezinfectant direct şi ca materie primă pentru alţi dezinfectanţi ce se prepară mai departe de către anumiţi producători locali”, au explicat oficialii fostului combinat Oltchim.

Societatea așteaptă acum un aviz de la minister ca să poată ajuta. “Venim în întâmpinarea eforturilor depuse de autorităţi în lupta cu COVID19 şi pentru a ajuta la eforturile privind stoparea pandemiei generate de acest virus am aplicat pentru eliberarea unui aviz de biocid pentru producţia locală de Hipoclorit de sodiu soluţie 1.5%, care va putea fi utilizat de către toate părţile interesate la nivel naţional: distribuitori, instituţii publice/private, utilizatori finali”, a precizat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex, pentru Adevărul.

Vizualizări: 1,920

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: