FNME, la discuții cu Vișan: Luni ni se prezintă bugetul și organigrama

Secretarul de stat Doru Vișan a discutat joi cu sindicaliștii de la Federația Națională Mine Energie (FNME). Liderii au ieșit optimiști de la ședință deoarece au primit sprijinul secretarului de stat.

Toți sindicaliștii din CE Oltenia au avut discuții cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Doru Vișan, care se ocupă de partea de minerit. Concluzia discuțiilor este că luni, 27 februarie, directorul CE Oltenia Sorinel Boza trebuie să prezinte noua organigramă și bugetul de venituri și cheltuieli integral.

Organigrama a fost deja aprobată și se spunea, pe surse, că vor fi restructurate 200 de posturi. În mod oficial nu s-a comunicat nimic pe acest subiect. „Luni, la comisia de negociere trebuie să ne prezinte organigrama și bugetul în integralitate să le analizăm. A fost de acord cu noi, cu armonizări, cu plata cu salarii mici. Nu e normal să fie om cu 1.450 de lei să lucreze în minerit“, a declarat președintele FNME Dan Pîrvulescu. Acesta a mai spus că secretarul de stat le-a promis că va trimite Consiliul de Supraveghere dacă negocierile pentru Contractil Colectiv de Muncă (CCM) vor fi în impas. „Dacă administrația înțelege să reducă cheltuielile aiurea, cu diverse și să se ducă spre cheltuieli salariale s-ar putea rezolva. Trebuie să cădem la o înțelegere cât de cât bună pentru salariați“, a mai declarat Dan Pîrvulescu după ședința de la București.

Vizualizări: 2,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: