Nimeni nu-l vrea pe Ciurel la conducerea CEO

Liderul PSD Gorj exclude susţinerea lui Laurenţiu Ciurel pentru postul de manager al Complexului Energetic Oltenia. Reacţia lui Florin Cârciumaru vine după ce surse din coaliţia de guvernare ne-au declarat că s-au strâns semnături, în acest sens, de la liderii de sindicat din companie, semnături ce ar urma să fie duse de Cârciumaru la Bucureşti. Şi Laurenţiu Ciurel a declarat că nu ştie nimic de o astfel de acţiune, însă dacă ar exista o consideră total neinspirată. Ciurel crede că este vorba un test pentru a se vedea ce trecere are pentru această funcţie.  

Mai multe surse au vorbit pentru Pandurul despre faptul că liderii unor sindicate din CE Oltenia, altele decât FNME, au semnat o petiţie către ministrul Energiei pentru a cere revenirea în funcţia de director general a lui Laurenţiu Ciurel. Liderul PSD Gorj s-ar fi angajat să ducă semnăturile la Bucureşti, având şi girul partidului, au susţinut sursele.

Florin Cârciumaru confirmă că s-a întâlnit cu liderii de sindicat, însă spune că nu s-a discutat nimic în legătură cu susţinerea lui Ciurel. „Nu sunt de acord cu această informaţie, nu este adevărat. Din punctul nostru de vedere, Organizaţia PSD Gorj nu ştie absolut nimic despre această iniţiativă. Am avut o întâlnire săptămâna trecută cu doi reprezentanţi ai minerilor, domnul Căldăruşe şi cu domnul Marciuc. La această întâlnire a participat domnul Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Mihai Weber, cât şi domnul Ciprian Florescu, dar nu s-a discutat nimic în acest sens”, a declarat Florin Cârciumaru.

Mitrescu îi crede în stare

Constantin Mitrescu, de la Federaţia Naţională Mine Energie, nu exclude această acţiune, ba chiar spune că i-ar crede în stare de aşa ceva pe Gabriel Căldăruşe şi Eugen Iovan. „Nu văd rostul revenirii lui Ciurel. Pe Ciurel îl reprezintă ineficienţa şi managementul defectuos şi-l recomandă lipsa de integritate. Ce se ascunde în spatele venirii lui Ciurel? Liderii care primeau bani de la Ciurel i-au terminat şi-l aduc înapoi. Pe Marciuc nu l-aş crede în stare de aşa ceva, dar pentru ceilalţi nu bag mâna în foc, mă refer la Căldăruşe, Iovan”, a declarat Constantin Mitrescu. Acesta crede că nu este întâmplătoare revenire lui Victor Ponta în spaţiul public cu declaraţii împotriva Guvernului propriului partid. „Ciurel are susţinerea lui Ponta. Acum Ponta dă din colţ în colţ că nu sunt specialişti, Ciurel atacă Guvernul că nu-i duce capul. Cel mai probabil, caută să se cupleze din nou la conducere”, a precizat Mitrescu.

În schimb, liderul SMEO neagă implicarea sa în astfel de acţiuni. „N-am ce comenta, sunt aberaţii. Nici vizavi de Constantin Mitrescu nu am ce comenta, omul dacă are probleme la mansardă, sunt instituţii din domeniul sănătăţii care pot să rezolve şi astfel de problemă. Cred că cel mai indicat pentru dumnealui ca să nu ajungă într-o situaţie mult mai dificilă este să urmeze calea tratamentului şi nimic altceva”, a declarat Gabriel Căldăruşe.

Ciurel crede că a fost un test

Laurenţiu Ciurel, fostul manager al CE Oltenia, spune că nu a auzit nimic în legătură cu această acţiune, însă ar fi total neinspirată. „Nu ştiu nimic despre această acţiune şi nu ştiu de ce ar fi utilă o asemenea acţiune pentru că un director nu se aduce în fruntea CEO pe semnături luate de la populaţie, fie că sunt membri de partid PSD, ori membri de sindicat. Am avut contacte recente şi cu conducerea PSD şi cu membrii de sindicat, nu mi-a spus nimeni că ar intenţiona să facă aşa ceva. Le-aş fi spus că este o idee proastă pentru a rezolva o dorinţă, dacă într-adevăr ea ar exista”, a declarat Laurenţiu Ciurel unui post local de televiziune.

Într-o declaraţie dată la TV Sud, Ciurel a spus că o astfel de informaţie poate fi considerată drept un test. „Poate fi şi o testare să se vadă în ce fel de relaţii sunt, cum reacţionează lumea la aşa ceva. Probabil, e un test să vadă ce mai face Ciurel, ce vrea Ciurel, dar totul e în mâna Consiliului de Supraveghere, care poate schimba sau nu decizia Directoratului. Nu ştiu cum ar putea PSD sau federaţia sindicală să schimbe lucrurile”, a spus Ciurel.

Vizualizări: 3,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: