Lideri: Vrem să ne fie prezentate bugetul şi noua organigramă

Sindicaliştii din Federaţia Naţională Univers au primit, marţi, noi promisiuni de la Ministerul Energiei. Liderii au stat de vorbă cu secretarul de stat Doru Vișan. care le-a promis că vor fi găsite sumele necesare pentru creșterea veniturilor din CEO. Liderii așteaptă acum prezentarea bugetului de venituri integral, pe toate capitolele, și speră că Directoratul va redirecționa sume de la alte categorii spre cheltuielile cu personalul. Suma necesară pentru satisfacerea doleanțelor sindicatelor ar fi de 100 de milioane de lei. Sindicatele au mai cerut și prezentarea noii organigrame, care nu se cunoaște până acum, deși directorul Sorinel Boza se declară pentru transparentizarea informației la CE Oltenia.

Ministerul Energiei pare condus, la acest moment, de secretarul de stat Doru Vișan, cel puțin pe partea de minerit. El este cel care a avut discuții cu sindicatele de fiecare dată, ministrul fiind în medical. Marți, liderii sindicali au cerut încă o dată creșteri salariale.

Eugen Iovan, liderul Sindicatului Energia Turceni, a declarat că Vișan i-a dat președintelui Consiliului de Supraveghere Cornel Bobâlcă sarcina de a impune Directoratului să găsească banii necesari. „Discuțiile au fost pe bugetul de venituri și cheltuieli, care nu ni s-a prezentat în totalitatea lui. A fost prezentată o fițuică în care nu era mare lucru. Domnul ministru l-a însărcinat pe președintele Consiliului de Supraveghere, domnul Bobâlcă, să stabilească cu Directoratul să ne prezinte bugetul și să identifice acele sume care să ducă la o creșterea salariilor. Dacă nu ne prezintă bugetul și nu vor fi identificate aceste sume prin care să putem să beneficiem de venituri suplimentare, nu vom sta la discuții cu dumnealor. Cred că această problemă se poate rezolva“, a declarat Eugen Iovan.

Liderii așteaptă ca noul buget să fie prezentat în câteva zile. Ședința de negociere a CCM va fi și miercuri. „Joi să facă demersurile astfel încât Directoratul să prezinte întregul buget și noua organigramă. Tot în cadrul acestei întâlniri s-a stabilit ca Directoratul să identifice în buget sume de la alte categorii și să fi redirecționate spre cheltuielile cu munca fie astfel încât veniturile celor din CEO să crească“, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.

Vizualizări: 4,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: