Focar de rabie în Gorj

Un nou caz de rabie a fost diagnosticat ieri în judeţul Gorj la o vulpe ucisă într-o gospodărie din comuna Balteni. Este al treilea focar înregistrat de la începutul anului, primul fiind diagnosticat la o vulpe în satul Poieniţa din localitatea Bustuchin, iar al doilea la un câine fără stăpân în localitatea Fărcășești.

Animalul turbat a pătruns în gospodăria unui cetățean din satul Peșteana Jiu, manifestând semne nervoase ce puteau fi atribuite rabiei, a fost ucis şi expediat imediat la laborator de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit din localitate.

În urma examenului complex de laborator efectuat în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj a fost dignosticată rabia la respectivul animal şi au fost instituite măsurile sanitare veterinare specifice bolii, fiind anunțate și Direcția Silvică Gorj, Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din județul Gorj, precum și Primăria Bâlteni și primăriile localităţilor învecinate pentru a lua măsurile ce se impun în astfel de situații.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: