De ținut minte: Director recrutat printr-o procedură dubioasă

Aceasta va fi sintagma care va însoți toate declarațiile pe care Pandurul le va prelua de la cei trei directori validați să conducă CE Oltenia: Dan Iulius Plaveti, Ion Bălășoiu și Cosmin Trufelea.

Este modul nostru de a reacționa la o situație care nu ar trebui să mai existe în 2024. Un concurs simulat, o procedură dubioasă și neclară a fost validată și legalizată de instituțiile statului. Este extrem de periculos. Numirile directorilor de la CE Oltenia nu au fost niciodată pe criterii de competență. Niciodată. Însă bătaia de joc a mers și mai departe.

Prin această decizie, Pandurul își propune să le reamintească cititorilor, de fiecare dată, cum prevederile legale și bunul simț au fost călcate în picioare de instituții și politicieni.

Veți vedea așadar, știri de tipul: Dan Iulius Plaveti, director al CE Oltenia, recrutat printr-o procedură dubioasă, a confirmat că investițiile noi de la CE Oltenia sunt în aer… Nu a confirmat încă, dar tot planul de investiții a făcut bum.

Pe scurt, procedura de recrutare a celor cinci membri ai Directoratului a fost gestionată de firma ARC Consulting SRL, din Cluj, pentru un contract de 20.000 de lei. Contractul de achiziție a fost semnat de doi dintre directorii recrutați de această firmă: Plaveti și Trufelea.

Firma trebuia așadar să propună o listă scurtă pentru cele cinci poziții, după interviuri și evaluări, iar Consiliul de Supraveghere (CS) să valideze cinci persoane. În realitate, ARC Consulting SRL a ales directorii CEO, iar CS i-a validat. Au depus candidaturi circa 35 de persoane, printre care foști directori ai companiei, specialiști, dar și cei care erau la vremea aceea în Directoratul companiei. Mulți au fost respinși, alții au participat la un interviu infantil și nepotrivit pentru un sector strategic. Acest lucru apare în declarațiile făcute de unii candidați în sesizările depuse la instituții. Ulterior au fost făcute verificări de la Ministerul Energiei, adrese peste adrese peste tot, s-a stabilit că este un conflict de interese pe achiziție, apare în rapoarte și că lista scurtă trebuia aleasă de CS, nu de firma de recrutare. N-a contat. Au fost validați pentru următorii ani. Cu un concurs extrem de forțat și dubios.

CE Oltenia nu are director. Încă își caută omul!

Vizualizări: 4,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: