Foi de napolitană cu cremă de nuci

Prăjiturile cu foi de napolitane sunt cel mai rapid de făcut acasă. Foile de napolitane se găsesc în comerţ, iar umplutura poate fi foarte diversă, de la dulceaţă la creme pe bază de ciocolată sau alte feluri de creme, dar obligatoriu trebuie să conţină nuci.

Reteta de foi de napolitană cu cremă de nuci  este una rapidă şi se face foarte uşor. Iată de ce ingrediente aveţi nevoie: 250 grame unt sau margarină, 1 pachet foi de napolitană, 300 grame biscuiţi petit beurre, 250 grame nucă macinată, 200 grame zahăr tos, 5 linguri de cacao, 250 ml lapte, esenţă de rom.

Pentru ornat aveţi nevoie de sirop de capşune sau ciocolată.

Mod de prepaprare: Se pune la fiert laptele împreună cu zahărul, iar când clocoteşte se ia de pe foc şi se adaugă untul tăiat cubuleţe (sau margarină, după caz), nuca macinată, biscuiţii marunţiţi în blemder, 5 linguri de cacao şi se amestecă bine iar la final adăugaţi esenţa de rom. Întindeţi crema între foile de napolitană şi apoi turnaţi glazura, dacă e ciocolată trebuie topită la baie de abur. Lasaţi puţin la rece după care se poate servi.

Vizualizări: 2,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: