Drob cu ciuperci şi urzici

Drobul cu ciuperci şi urzici este specific zonei judeţelor  Argeş şi Vâlcea, acolo unde  urzicile se culeg pânã târziu, chiar şi dupã ce au înflorit şi s-au ridicat şi ciupercile.

Ingrediente: 1 mână de urzici, 6 cepe,1 cãpãţânã de usturoi, 2 ouã, 2 linguri de unt, sare, piper, cimbru şi mãrar verde, 1 coşuleţ de ciuperci (bureţi de rouã, urechiuşe, vineţele, iuţari).

Urzicile curăţate bine se pun la fiert  pentru un sfert de orã în apã clocotitã. Cepele se toacã, cam cât un bob de porumb, şi se pun la cãlit în unt. Ciupercile se taie cât de mãrunt posibil  şi se pun peste ceapa aurie, sã se cãleascã timp de 20 de minute.Se sãreazã, se pipereazã mâncarea din când în când. Usturoiul, mãrarul şi, cimbrul se piseazã până formează o pastã. Urzicile se scurg bine şi se toacã. Se bat ouãle, se amestecă  bine cu usturoi, mãrar şi urzici şi se amestecã cu ciupercile după care se aranjeazã într-o formã de cozonac.

Se pun în cuptor, la foc moderat, sã se închege şi sã se rumeneascã.

SECRET:  În loc de urzici, merge la drob orice plantă comestibilă de sezon: ştevie, lobodã, ştir, pãpãdie, etc.

Vizualizări: 1,002

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: