Salata cu morcov şi cașcaval ajută memoria

Salata de morcov şi caşcaval este una dintre cele mai simple salate, care se poate realiza cu ingrediente puţine şi este foarte uşor şi rapid de preparat. Este genul de gustare care se poate servi cu pâine prăjită şi care provoacă dependenţă.

Morcovul este o legumă dulce în stare naturală, dar nu toată lumea îl consumă ca atare, deşi e recomandat chiar şi de medici. Morcovii sunt bogați în vitamina A, biotină, fibre, vitamina K, vitamina B6, potasiu, calciu și antioxidanți puternici, precum alfa-caroten, beta-caroten, luteină, licopen, poliacetileni și antocianini.

Consumul de morcovi a fost asociat cu scăderea colesterolului, combaterea diabetului, îmbunătățirea sănătății oculare, reducerea riscului de cancer și scăderea în greutate. Studiile au arătat că extractul de morcovi poate ajuta la controlul disfuncțiilor cognitive și la îmbunătățirea memoriei. Mai mult, acesta protejează ficatul împotriva efectelor toxice ale chimicalelor din mediu. Extractul de morcovi a demonstrat proprietăți antiinflamatoare comparabile cu medicamentele antiinflamatoare sintetice, precum Aspirină, Ibuprofen, Naproxen și Celebrex.

Deci pentru a consuma mai mult morcov, dacă vi s-a recomandat acest lucru, trebuie să îl includeţi în reţete simple şi gustoase cum este cea cu caşcaval şi usturoi. Această reţetă rapidă  vă oferă posibilitatea să-l mâncaţi crud, într-o salată deosebită, care conține doar maioneză, cașcaval și usturoi.

Ingrediente pentru salata de morcov şi caşcaval: 1 morcov mare; 100 gr caşcaval; 1 căţel de usturoi (după gust); 2 linguri de maioneză.

Mod de preparare: Curățați morcovii de coajă, spălați-i și dați-i pe răzătoare. Dacă sunt foarte zemoși, scurgeți puțin excesul de lichid. Adăugați cașcavalul dat pe răzătoare și usturoiul zdrobit. Adăugați puțină sare și la final incorporați maioneza şi amestecați ușor. Pentru mai multă savoare presăraţi nuci  măcinate pe deasupra. Nucile adaugă un plus de proteine și grăsimi sănătoase, benefice pentru sistemul cardiovascular și funcțiile cognitive.

Vizualizări: 2,926

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: